21:04 13.07.2020

Понад 20 штатів оскаржать у суді рішення адміністрації США анулювати візи для частини іноземних студентів

2 хв читати
Понад 20 штатів оскаржать у суді рішення адміністрації США анулювати візи для частини іноземних студентів

Влада 17 штатів і округу Колумбія в понеділок подали судовий позов до федерального суду в Бостоні, щоб не допустити анулювання віз для іноземних студентів, якщо їх установа перейшла на дистанційні заняття через коронавірус COVID-19, пише газета The Hill.

"Адміністрація Трампа навіть не спробувала пояснити підстави для цієї позбавленої сенсу постанови, яка змушує вузи вибирати: залишити вже зарахованих студентів-іноземців або захистити здоров'я і безпеку своїх університетських територій", - сказала генпрокурор штату Массачусетс Мора Гілі, яка очолює коаліцію штатів у боротьбі за скасування цього рішення адміністрації США.

Крім Массачусетса, груповий позов поданий також від штату Колорадо, Нью-Джерсі, Пенсільванії, Вірджинії, Вермонта, Іллінойсу, Мічигану й інших. Відповідачем у позові зазначено міністерство внутрішньої безпеки США.

Тим часом, понад 200 університетів США зі свого боку підтримали позов, поданий раніше Гарвардом і Массачусетським технологічним інститутом, з вимогою призупинити це розпорядження.

Очікується, що суддя в федеральному суді в Бостоні заслуховує у вівторок представників навчальних закладів. Якщо він не прийме рішення про скасування заборони на візи, то університети повинні будуть до середи повідомити Імміграційній митній службі США (ICE), чи будуть вони цієї осені проводити заняття онлайн або в звичайному режимі.

На початку липня в Імміграційній і митній службі США (ICE) оголосили, що іноземним студентам, які отримують вищу освіту в США, доведеться покинути країну, якщо їх університети на тлі пандемії COVID-19 перейдуть виключно на онлайн навчання.

"Державний департамент США не видаватиме візи студентам, які навчаються у вищих навчальних закладах, які повністю переходять на онлайн, протягом осіннього семестру, а імміграційна і митна служба не дозволить таким студентам в'їхати в Сполучені Штати", - йшлося в прес-релізі, опублікованому на сайті ICE.

Це рішення на практиці означає, що ті студенти, які нині перебувають у Сполучених Штатах, не зможуть залишитися на осінній семестр і повинні покинути країну, якщо їх вузи переходять на онлайн-навчання. При цьому, наприклад, іноземні студенти можуть перевестися до вузів з офлайн навчанням і, таким чином, залишитися в США.

Студентам-іноземцям, які залишаться на американській території, незважаючи на те, що їх вузи перейшли на онлайн-навчання, буде загрожувати висилка з США.

Йдеться про студентів, які перебувають в країні за візою F-1 або M-1. Віза F-1 видається іноземцям, які отримують в США академічну освіту на ступені бакалавра або магістра, а з візою М-1 в США можуть в'їхати іноземці, які мають намір навчатися на професійних курсах, наприклад, вивчати кулінарію, косметологію, відвідати літні професійні школи і / або курси підвищення кваліфікації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА