07:50 14.07.2020

Троє українських військових загинуло на Донбасі, двоє поранені

2 хв читати
Троє українських військових загинуло на Донбасі, двоє поранені

За минулу добу внаслідок 18 обстрілів з боку російських найманців на Донбасі загинуло троє українських військовослужбовців, один отримав поранення, ще один бойове травмування, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"13 липня збройні формування Російської Федерації 18 разів порушили режим припинення вогню ... троє наших мужніх захисників загинули, один був поранений і ще один отримав бойове травмування", - сказано в зведенні штабу на сторінці в Фейсбук у вівторок уранці.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", поблизу Сартани і Водяного противник відкривав вогонь зі 120-ти мм мінометів. По захисникам Авдіївки і Пищевика неодноразово застосовувалися міномети 82-го калібру, гранатомети і кулемети. Також гранатомети різних систем і стрілецьку зброю російські найманці задіяли у Кам'янки і Славного, а недалеко від Первомайського - великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", зафіксована значна активність противника неподалік Луганського, Кримського та Оріхового. На цих ділянках лінії фронту був відкритий вогонь з мінометів калібру 120-мм. З мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів противник обстрілював опорні пункти ООС поруч із хутором Вільним. У Майорська після обіду російські найманці використовували ручні протитанкові і автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Крім того, противник обстріляв ділянку розведення сил і засобів №2 Золоте, випустивши 1 міну калібру 120-мм.

"Також під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця, поблизу селища Зайцеве, пересуваючись до місця загибелі нашого захисника евакуаційна група потрапила в засідку окупантів. Ворог безжально застосував стрілецьке озброєння, практично впритул розстрілявши представників евакуаційної групи. В результаті обстрілу загинув військовий медик, один воїн отримав поранення, а ще один - бойове травмування. Подальші евакуаційні заходи були неможливі, адже ворог продовжив обстріл вже з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Нині тіла наших захисників перебувають на місці обстрілу і вимагають евакуації", - наголосили в штабі.

За підтвердженими даними української розвідки, за минулу добу знищено одного і поранено двоє російських найманців.

"З початку поточної доби збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню ... За наявною інформацією втрат за поточну добу серед наших захисників немає", - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", противник вів вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів неподалік Авдіївки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА