08:14 14.07.2020

Перші результати програми стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19 дають підстави для подальшого поступового її відновлення

2 хв читати
Перші результати програми стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19 дають підстави для подальшого поступового її відновлення

Перші результати реалізації програми стимулювання економіки України для подолання наслідків COVID-19 дають підстави очікувати подальшого поступового відновлення економічного розвитку, доповів президенту Володимиру Зеленському прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час наради глави держави з представниками Кабінету міністрів.

"У сьогоднішньому порядку денному найбільш гостре, на мій погляд, - це оцінка результатів урядової програми стимулювання економіки для подолання наслідків пандемії. Нам дуже потрібно пожвавити економіку", - наголосив Зеленський на нараді в понеділок, повідомляє прес-служба глави держави.

Прем'єр розповів про розроблену і схвалену урядом трирічну державну програму стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, викликаних карантинними заходами.

Він нагадав, що на час карантину влада прийняла комплекс рішень щодо підтримки різних верств населення, зокрема щодо зниження адміністративних вимог до ведення бізнесу, розгортання інфраструктурних проектів, соціальний захист малозабезпечених громадян.

Шмигаль зазначив, що вперше за час незалежності в Україні відбувається масштабне будівництво доріг.

Також уряд планує прийняти проект постанови, який передбачає збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку, з 2 до 2,5 розмірів прожиткового мінімуму.

Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що, незважаючи на зниження ділової активності, є чіткі сигнали про вихід з кризи. Про це свідчить зростання доходів і фінансування видатків з державного бюджету. Зокрема, в травні план з доходів держбюджету виконаний на 100%, у червні - на 105,5%. Це сталося, зокрема, завдяки ефективній роботі Державної податкової служби. Крім того, митниця виконала планові показники в червні.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна поінформувала про реалізацію ініціативи президента щодо підвищення пенсій людям, старше 80 років, і виплати 1 тис. грн громадянам, пенсія яких становить менше 5 тис. грн. Середній розмір пенсії в Україні - 3 тис. 400 грн, що на 13% більше в порівнянні з попереднім роком.

"Ми зараз готуємо нові програми підвищення пенсій, які будуть реалізовані в 2021 році", - зазначила вона.

Також Лазебна повідомила, що з Фонду боротьби з коронавірусом виділено 2,5 млрд грн на потреби Фонду соціального страхування. Страхові виплати вже отримали майже 5 тис. осіб, із них 1 тис. 100 - медичні працівники, що перебувають на самоізоляції. Крім того, страхові виплати отримали три родини медичних працівників, які загинули в результаті боротьби з COVID-19.

"Ефективна держава - це, перш за все, сувора виконавська дисципліна. Це не просто "поговорили і забули". Це виключно й тільки про реальне виконання доручень", - наголосив Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА