13:33 14.07.2020

У Києві затримали під час отримання хабара за зарахування абітурієнта заступника начальника військового ліцею ім. Богуна

1 хв читати
У Києві затримали під час отримання хабара за зарахування абітурієнта заступника начальника військового ліцею ім. Богуна

Правоохоронці за процесуального керівництва військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону України затримали під час одержання хабара одного із заступників начальника київського військового навчального закладу, повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у правоохоронних органах, йдеться про Київський військовий ліцей імені Івана Богуна.

"За даними слідства, у липні 2020 року полковник Збройних сил України вимагав надати йому $5 тис. неправомірної вигоди за сприяння у здачі вступних іспитів та зарахування абітурієнта до військового навчального закладу", - зазначено у повідомленні Офісу генпрокурора.

Військовослужбовця затримали під час отримання частини хабара у розмірі $2,5 тис. співробітники Головного відділу із боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України у Києві та Київській області спільно зі слідчими Печерського управління поліції ГУ Національної поліції в Києві.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Полковнику інкримінують ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років із конфіскацією майна.

More

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА