20:39 14.07.2020

"Енергоатом" відкликав свій позов до Міненерго щодо статуту

2 хв читати

НАЕК "Енергоатом" відкликав свій позов до Міністерства енергетики про визнання нечинними пунктів статуту компанії у зв'язку з урегулюванням питань, повідомив віце-президент НАЕК із розвитку Герман Галущенко.

"Потреба розглядати справу в суді фактично відпала. Саме тому "Енергоатом" відкликав позовну заяву та наразі зосередиться на практичній складовій роботи. Нову редакцію статуту вже "Енергоатом" уже направив до Міненерго. Розраховуємо на якнайшвидше її затвердження", - написав Галущенко на своїй сторінці у Facebook у вівторок увечері.

За його словами, в результаті робочого діалогу протягом липня між керівництвом компанії та нинішнім керівництвом Міненерго вдалося порозумітися щодо всіх спірних питань до змісту статуту.

Згідно з повідомленням на сайті "Енергоатома" у вівторок, компанія звернулася з заявою до Господарського суду міста Києва про залишення позову про визнання нечинними пунктів статуту без розгляду 14 липня.

За позовом НАЕК постановою Господарського суду м. Києва від 24.06.2020 було порушено провадження у справі.

Як повідомлялося, в середині червня "Енергоатом" звернувся до Господарського суду м. Києва з позовом до Міністерства енергетики про визнання нечинними окремих пунктів статуту підприємства.

Герман Галущенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", зокрема, зазначав, що попереднє керівництво міністерства затвердило зміни до статуту НАЕК, які не відповідають законодавству й обмежують повноваження підприємства, зокрема, щодо змін у структурі компанії.

Також він зазначив, що Міненерго відмовило "Енергоатому" в затвердженні нової редакції статуту, а також двічі повернуло без узгодження проект нової структури НАЕК, що спричинило подання компанією позову до міністерства.

НАЕК заявляв, що чинна редакція статуту унеможливлює проведення кардинальних змін, зокрема, у здійсненні кадрових реформ і зміні структури компанії, необхідних з огляду на фінансові виклики, що стоять перед "Енергоатомом". У зв'язку з цим компанія підготувала нову редакцію статуту, в якій повністю враховано норми й вимоги законодавства, зокрема, щодо ухвалення управлінських рішень, провадження фінансово-господарської діяльності та протидії корупції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА