21:26 14.07.2020

У Білорусі проходять стихійні акції на підтримку незареєстрованих кандидатів у президенти

2 хв читати
У Білорусі проходять стихійні акції на підтримку незареєстрованих кандидатів у президенти

У Мінську та інших білоруських містах ввечері у вівторок проходять стихійні акції на підтримку претендентів у президенти, яких Центрвиборчком не зареєстрував кандидатами, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Захід".

У Мінську люди вийшли на центральний проспект столиці - проспект Незалежності, але великих скупчень активістів не спостерігається. Учасники акцій стоять на тротуарі, періодично плескають у долоні. Протестувальників підтримують автомобілісти, сигналять клаксонами.

Через деякий час ДАІ перекрила окремі ділянки проспекту. Ним курсують міліцейські мікроавтобуси і автозаки. Правозахисний центр "Весна" повідомляє про затримання учасників акції.

Крім того, під час прямого ефіру був затриманий кореспондент білоруського бюро "Радіо Свобода" Алесь Пілецький. У соціальних мережах повідомляють про затримання журналістів низки інших видань.

Аналогічні акції тривають у інших містах Білорусі - Бресті, Гомелі, Гродно.

Як повідомлялося, у вівторок Центрвиборчком Білорусі відмовився зареєструвати екс-банкіра Віктора Бабарика та екс-главу Парку високих технологій Валерія Цепкало кандидатами в президенти. Разом із тим були зареєстровані кандидатами п'ять осіб: чинний глава держави Олександр Лукашенко, екс-депутат Ганна Канопацька, голова партії БСДГ Сергій Черечень, співголови об'єднання "Говори правду" Андрій Дмитрієв і дружина затриманого блогера Сергія Тихановського - Світлана Тихановська.

Увечері у вівторок МВС Білорусі розповсюдило попередження про неприпустимість участі в незаконних масових заходах і закликало жителів республіки проявити розум і мудрість, реагуючи на заклики зібратися на вулицях міст.

"МВС констатує, що низка інтернет-ресурсів і користувачів, які перебувають за межами Республіки Білорусь, закликають громадян зібратися на вулицях міст нашої країни для проведення несанкціонованих акцій", - йшлося в повідомленні прес-служби МВС, поширеному у вівторок.

У МВС запевнили: співробітники міліції вживуть усіх заходів, спрямованих на підтримання громадського порядку та припинення протиправних дій. "Будь-які провокації будуть припинятися відповідно до чинного законодавства", - йдеться в повідомленні.

Вибори президента Білорусі мають відбутися 9 серпня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА