07:25 15.07.2020

Ще двоє харківських поліцейських підозрюються у вимаганні грошей у наркозалежних

2 хв читати
Ще двоє харківських поліцейських підозрюються у вимаганні грошей у наркозалежних

Ще двом харківським поліцейським і одній цивільній оголошено про підозру у справі про вимагання групою правоохоронців у наркозалежних, таким чином, загальна кількість підозрюваних у справі зросла до 7 осіб.

"Наразі всього повідомлено про підозру 6 поліцейським і одній цивільній особі у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди - ІФ) КК України", - повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Усі підозрювані поліцейські відсторонені від займаних посад. Двом із них обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Цивільним - у вигляді домашнього арешту. Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу іншим поліцейським.

Як повідомлялося, раніше слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Полтаві, затримали двох працівників Київського ОП ГУ Нацполіції в Харківській області та чотирьом правоохоронцям повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

"За попередньою інформацією, правоохоронці налагодили механізм вимагання неправомірної вигоди у наркозалежних осіб. Поліцейські без оформлення процесуальних документів затримували громадян, забирали наркотики в так званих "закладках", після чого вимагали від них або їхніх родичів неправомірну вигоду за непритягнення наркозалежних до кримінальної відповідальності", - повідомляється на офіційному сайті ДБР.

За даними слідства, з метою маскування правоохоронці залучали цивільних як посередників для передання хабарів.

Слідством задокументовано 5 епізодів злочинної діяльності, під час яких поліцейські отримали понад 150 тис.грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА