08:02 15.07.2020

У США експериментальна вакцина проти COVID-19 показала сильну імунну відповідь на ранній стадії дослідження

2 хв читати
У США експериментальна вакцина проти COVID-19 показала сильну імунну відповідь на ранній стадії дослідження

Експериментальна вакцина проти COVID-19, яку розробляє американська компанія Moderna, змогла викликати імунну відповідь у всіх добровольців на ранній стадії дослідження. Відповідні дані опубліковані в журналі New England Journal of Medicine.

Дослідження показало, що деякі антитіла були вироблені після однієї дози вакцини, проте через чотири тижні знадобилося введення другої дози, після чого вакцина викликала сильну імунну відповідь у всіх 45 добровольців.

Як заявив генеральний директор Moderna Стефан Бансель, результати є "обнадійливими і являють собою важливий крок уперед в клінічній розробці mRNA-1273, нашого кандидата на вакцину проти COVID-19".

Згідно з результатами, опублікованими у вівторок, найбільш частими побічними явищами після введення другої вакцинації в дозі 100 мкг були втома, озноб, головний біль і болючість м'язів, які швидко проходили і виявлялися в легкому або помірному ступені.

У дослідженні взяли участь 45 здорових добровольців віком від 18 до 55 років в Сіетлі і Університеті Еморі в Джорджії. Учасникам експерименту ввели три рівні дози вакцини Moderna в 25, 100 і 250 мікрограмів.

Очікується, що 27 липня Moderna почне набагато масштабніше дослідження вакцини-випробовування третього етапу, в якому візьмуть участь 30 тис. учасників у 87 місцях.

Згідно з повідомленням Moderna, одній групі буде введено 100 мікрограмів вакцини в перший день, а потім знову на 29-й день. Друга група отримає для порівняння дві дози плацебо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА