08:36 15.07.2020

Адміністрація Трампа зняла обмеження для іноземних студентів, які навчаються тільки онлайн

2 хв читати
Адміністрація Трампа зняла обмеження для іноземних студентів, які навчаються тільки онлайн

Адміністрація президента США Дональда Трампа скасувала своє рішення, згідно з яким іноземні студенти, які навчаються повністю онлайн, повинні були покинути країну.

Як заявила федеральний суддя Еллісон Берроуз у вівторок у Бостоні, адміністрація повернеться до політики, яка діяла в березні.

"Я була проінформована сторонами, що вони домовилися. Вони повернуться до статус-кво", - сказала Берроуз на початку судового розгляду, ініційованого Гарвардським університетом і Массачусетським технологічним інститутом.

Відповідно до джерел телеканалу CNN, деякі в Західному крилі Білого дому вважають, що рішення стосовно іноземних студентів було погано продумано і виконано.

Інше джерело заявило, що Білий дім зараз зосереджений на тому, щоб це правило застосовувалося тільки до нових студентів, а не до студентів, що вже перебувають в США.

Рішення про скасування політики щодо іноземних студентів було прийнято після шквалу судових розглядів, починаючи з позову Гарвардського університету і Массачусетського технологічного інституту, за яким послідували державні коледжі Каліфорнії, а потім коаліція з 17 штатів. Відповідачем у позові зазначено міністерство внутрішньої безпеки США.

На початку липня в Імміграційній і митній службі США (ICE) оголосили, що іноземним студентам, які отримують вищу освіту в США, доведеться покинути країну, якщо їх університети на тлі пандемії COVID-19 перейдуть виключно на онлайн навчання.

"Державний департамент США не видаватиме візи студентам, які навчаються у вищих навчальних закладах, які повністю переходять на онлайн, протягом осіннього семестру, а імміграційна і митна служба не дозволить таким студентам в'їхати в Сполучені Штати", - йшлося в прес-релізі, опублікованому на сайті ICE.

Це рішення на практиці означає, що ті студенти, які нині перебувають у Сполучених Штатах, не зможуть залишитися на осінній семестр і повинні покинути країну, якщо їх вузи переходять на онлайн-навчання. При цьому, наприклад, іноземні студенти можуть перевестися до вузів з офлайн навчанням і, таким чином, залишитися в США.

Студентам-іноземцям, які залишаться на американській території, незважаючи на те, що їх вузи перейшли на онлайн-навчання, буде загрожувати висилка з США.

Йдеться про студентів, які перебувають в країні з візою F-1 або M-1. Віза F-1 видається іноземцям, які отримують в США академічну освіту на ступені бакалавра або магістра, а з візою М-1 в США можуть в'їхати іноземці, які мають намір навчатися на професійних курсах, наприклад, вивчати кулінарію, косметологію, відвідати літні професійні школи і / або курси підвищення кваліфікації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА