12:43 15.07.2020

Київ сподівається на підписання угоди про спільний авіаційний простір на саміті Україна-ЄС - Стефанішина

2 хв читати
Київ сподівається на підписання угоди про спільний авіаційний простір на саміті Україна-ЄС - Стефанішина

У Києві розраховують, що на саміті Україна-Євросоюз 1 жовтня буде підписано угоду про спільний авіаційний простір, буде ухвалено рішення щодо інтеграції України в єдиний цифровий ринок ЄС, просування щодо прийняття України в мережу регуляторів електричної енергії та початку 2-ї місії в рамках укладення Договору про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції, заявила віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Ми виносимо як пропозиції за результатами саміту всі рішення щодо інтеграції в єдиний цифровий ринок, просування щодо прийняття України в мережу регуляторів електричної енергії. І тут я із захопленням можу говорити, що Україна і технічно, і юридично готова до того, щоб стати частиною європейської системи. Також ми розраховуємо на підписання угоди про спільний авіаційний простір і початок другої місії у рамках угоди ACAA (Угода про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції - ІФ)", - сказала вона на прес-конференції в середу.

Віце-прем'єр також зазначила, що Україна не просто готує свої пропозиції щодо національного внеску в Європейську зелену угоду, а вже є її частиною, оскільки взяла на себе зобов'язання про наближення законодавства в цих сферах.

"Важливо зазначити, що Україна не просто готує свої пропозиції щодо національного внеску в Європейську зелену угоду, Україна є вже частиною Зеленої угоди. Тому що Україна взяла на себе зобов'язання про наближення законодавства в цих сферах, і у нас фактично вибір стоїть між тим або не рухатися далі в наближенні, або визнати, що ми вже є частиною Зеленої угоди, і питання в тому, як ми входимо в цей процес. Він має бути помірним, і саме цього стосуватимуться пропозиції України щодо внеску в Зелену угоду", - додала вона.

Стефанішина наголосила, що Україна точно стане членом ЄС, проте це питання часу, який Україна визначить сама для себе.

"Україна точно стане членом ЄС, це питання часу. Насамперед, я вважаю, це питання часу, який Україна визначить сама для себе. Тому що ЄС - це не донорська організація, це об'єднання сильних, економічно незалежних, стабільних демократичних країн. І саме тому Україна нині на шляху тих реформ, які дадуть змогу Україні бути повноправним членом ЄС, в розумінні того, що ми будемо сильними, економічно незалежними, і той прогрес навіть, який є сьогодні, свідчить про те, що цей шлях уже є невідворотним", - резюмувала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА