17:30 15.07.2020

Висока інцидентність COVID-19 у Києві компенсується низьким коефіцієнтом виявлення - KSE

2 хв читати
Висока інцидентність COVID-19 у Києві компенсується низьким коефіцієнтом виявлення - KSE

Високий показник інцидентності (кількість нових випадків) захворювання на COVID-19 у Києві компенсується низьким коефіцієнтом виявлення випадків інфікування цим захворюванням, вважає старший дослідник Київської школи економіки (КШЕ, KSE) Юрій Ганиченко.

"Інцидентність у Києві достатньо висока - 23 особи на 100 тис. населення. Чи означає це, що ситуація погана? Ні, не означає, тому що ми бачимо, що відсоток виявлення - п’ять при нормі 11. Така висока інцидентність викликана тим, що в Києві тестується 111 осіб на 100 тис. населення при нормі 24, тобто більше ніж у чотири рази", - сказав він під час презентації оновлених даних епідеміологічної моделі KSE в середу.

Ганиченко зазначив, що аналогічна ситуація спостерігається і в Івано-Франківській, Київській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

"Ми бачимо, що Чернівецька область була в суворих обмеженнях, бачимо, що ситуація там стабілізувалася: 8% виявлення випадків і динаміка наразі благополучна - мінус 16% тиждень до тижня", - сказав він.

За словами Ганиченка, ухвалені урядом нові показники дають змогу швидше виявляти проблемні регіони.

"Наприклад, Вінниця: бачимо, що показник динаміки високий, бачимо 51% зростання в області, хоча показник інцидентності ще не встиг виявити це зростання. Показник динаміки дає змогу бачити спалах раніше і, відповідно, раніше вживати стримуючі заходи", - сказав він.

Експерт зазначив, що завдяки можливості посилювати карантинні обмеження в окремих районах було локалізовано спалах в Одеській області.

Як повідомлялося, раніше KSE пояснювала погіршення ситуації в Одеській області зростанням кількості випадків захворювання у прилеглих до Молдови та Румунії районах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА