17:55 15.07.2020

Реальна кількість випадків COVID-19 в Україні становить близько 185 тис. проти 55 тис. офіційно підтверджених - KSE

3 хв читати
Реальна кількість випадків COVID-19 в Україні становить близько 185 тис. проти 55 тис. офіційно підтверджених - KSE

Реальна кількість випадків захворювання COVID-19 в Україні становить близько 185 тис., тоді як офіційно підтверджено 55 тис. випадків захворювання, вважають дослідники Київської школи економіки (КШЕ, KSE).

"На сьогодні ми бачимо 55,607 тис. офіційно зареєстрованих випадків, але, згідно з результатами нашої моделі, реальна кількість - 185 тис. осіб. Отже, відсоток виявлення становить близько 30%", - сказав старший дослідник Київської школи економіки Юрій Ганиченко під час презентації оновлених даних епідеміологічної моделі KSE у середу.

Він зазначив, що офіційно підтверджені випадки показують статистику щодо хворих із симптомами, водночас модель KSE дає змогу оцінювати кількість безсимптомних і слабосимптомних випадків захворювання.

За словами Ганиченка, дослідники KSE зазначають: "Зменшення нових випадків за день не таке швидке, як очікувалося, оскільки в регіонах країни реакція відбувається не так швидко і не так жорстко, як передбачалося".

За його словами, до кінця цього року, згідно з різними сценаріями, слід очікувати від 75 до 650 тис. випадків захворювання COVID-19 і від 2,5 тис. до 7 тис. померлих.

Ганиченко повідомив, що з початку осені очікується посилення карантинних обмежень за будь-якого сценарію.

"Це пов'язано з тим, що стримувальний вплив сезонності згасатиме з початком осені. Ми побачили, що в середньому адаптивний карантин дасть змогу врятувати близько 121 тис. людей. Наразі Україна йде за "жовтим" сценарієм, який передбачає 4 тис. померлих від COVID-19. Світ входить у новий пік захворюваності, не вийшовши з попереднього. Це означає, що в країнах помірного клімату сезонне вщухнення відбувається повільніше, ніж зростання в країнах субтропічного клімату", - сказав він.

За словами Ганиченка, в разі реалізації "жовтого" сценарію впродовж літа в районах і областях України, які дають найбільший негативний вплив на динаміку захворювання, діятимуть досить жорсткі карантинні обмеження. Водночас у разі реалізації "жовто-зеленого" сценарію "решту літа Україна зможе провести без карантину взагалі, але на початку осені, коли вплив сезонності згасає, за будь-якого сценарію карантинні обмеження посилюватимуться".

Так званий зелений сценарій передбачає високий (до 60%) вплив сезонного чинника на зниження зростання захворюваності COVID-19, "жовтий" - до 21%.

"Ми розглядаємо "жовто-зелений" сценарій, який свідчить: сезонність вища за середню, близько 45% додаткового стримування на період літнього часу. Ми бачимо, що Україна чітко рухається за "жовтим" сценарієм. Це означає, що на кінець року варто очікувати до 4 тис. померлих і 410 тис. випадків захворювання", - резюмував Ганиченко.

Як повідомлялося, з 22 червня регіоном зі значним поширенням COVID-19 вважається регіон, у якому є одна з таких ознак: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, становить понад 50%; середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА - менше ніж 24 на 100 тис. населення впродовж останніх семи днів; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 - більше ніж 11%; показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 - більше ніж 10%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовується у разі реєстрації більше восьми випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА