18:18 15.07.2020

Венедіктова: Подання депутатів до КС загрожують фінансовими витратами

2 хв читати
Венедіктова: Подання депутатів до КС загрожують фінансовими витратами

Подання народних депутатів до Конституційного Суду, що стосуються діяльності органів прокуратури, передбачають додаткові фінансовими витрати, до їх подачі варто ставитися виваженіше, вважає генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Під час виступу в середу на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, Венедіктова звернула увагу народних депутатів на проблеми фінансування органів прокуратури.

За її словами, після рішення Конституційного Суду про неконституційність низки положень бюджетного кодексу в частині фінансування органів прокуратури, ухваленого в березні цього року, органи прокуратури мають потребу в додатковому фінансуванні оплати праці у розмірі майже 3 млрд грн. "Це буде проблема", - сказала генпрокурор.

Вона також зазначила, що в рамках реформування органів прокуратури в разі початку роботи обласних прокуратур у серпні 2020 року і окружних прокуратур у грудні 2020 року додаткові витрати на оплату праці становитимуть майже 493,8 млн грн.

"У разі задоволення конституційного подання народних депутатів щодо відповідності Конституції закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури додаткові витрати на оплату праці становитимуть 5,3 млрд грн", - сказала генпрокурор.

Вона також згадала і нове подання до КС від народних депутатів, яке надійшло до суду 15 липня, з проханням тлумачення норм закону "Про прокуратуру" в частині легітимності рішень прокурорів на адмінпосадах.

"Більше ніж п'ять колег із комітету підписалися під поданням. Ви просите роз'яснити норми закону "Про прокуратуру", який комітет і подавав. Для нас дуже важлива законодавча визначеність... ми ще цю реформу не завершили, за яку ми всі проголосували. Дайте нам трохи часу для законодавчої визначеності", - закликала генпрокурор.

"Колеги, всі конституційні подання загрожують фінансовими витратами. Давайте це також враховуватимемо", - сказала Венедіктова, звертаючись до членів парламентського комітету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА