18:21 15.07.2020

Венедіктова: Суди задовольнили 60 позовів колишніх прокурорів у зв'язку з люстрацією і 15 - у зв'язку з реформою органів прокуратури

2 хв читати
Венедіктова: Суди задовольнили 60 позовів колишніх прокурорів у зв'язку з люстрацією і 15 - у зв'язку з реформою органів прокуратури

Українські суди задовольнили 15 позовів прокурорів із вимогою відновлення на посаді після атестації, стягнуто на користь позивачів майже 5 млн грн, за 60 позовами люстрованих прокурорів необхідно виплатити 50 млн грн, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Під час виступу в середу на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Венедіктова розповіла, що суди розглядають понад тисячу позовів, що стосуються проведення реформи органів прокуратури, зокрема, атестації.

"У судах наразі 1 тисяча 6 справ за позовами колишніх співробітників органів прокуратури, і до Офісу генпрокурора, і до регіональних прокуратур. Зокрема, 15 позовів - про визнання протиправними та скасування нормативно-правових актів генпрокурора, 666 - про відновлення на роботі в Офісі генпрокурора і 315 - про відновлення на роботі в регіональних прокуратурах", - розповіла генпрокурор.

При цьому Венедіктова наголосила, що в цих позовах йдеться не лише про відновлення прокурорів на посаді, а й відшкодування моральної шкоди, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, скасування наказів та рішень кадрових комісій.

"Це комплексні позови, які матимуть системні наслідки", - зазначила Венедіктова.

"Суди вже розглянули 34 позови, з них у дев’яти випадках відмовлено у відновленні на посаді, 15 позовів задоволено. Стягнуто на користь позивачів 4,8 млн грн. Тобто, майже 5 млн грн Офіс генпрокурора змушений виплатити", - повідомила вона.

Генпрокурор також нагадала, що актуальним залишається і питання позовів прокурорів, які потрапили під люстрацію.

"На сьогодні майже 60 позовів задоволено... 50 млн треба люстрованим виплатити. Тому у мене запитання безпосередньо до народних депутатів - це люди і гроші", - зазначила вона, звертаючись до членів профільного комітету.

Венедіктова уточнила, що створено окрему комісію, яка займатиметься питаннями переатестації прокурорів, які були люстовані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА