08:00 16.07.2020

Рада в четвер може призначити глав НБУ, АМКУ та віце-прем'єра

2 хв читати
Рада в четвер може призначити глав НБУ, АМКУ та віце-прем'єра

Верховна Рада може призначити главу Національного банку України в четвер, передбачає заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Ймовірно, голосування за главу Нацбанку відбудеться вже завтра (в четвер - ІФ)", - написала Кравчук в Фейсбук пізно ввечері в середу.

Її колега з фракції народний депутат Олександр Качура теж повідомив у своєму телеграм-каналі, що голосування щодо призначення голови НБУ має відбутися в четвер.

"Також Верховній Раді запропонують призначити віце-прем'єра і главу АМКУ", - написав Качура.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення голови правління Укргазбанку Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України.

У парламенті також зареєстровані проекти постанов про призначення Олега Уруського віце-прем'єр-міністром України, міністром з питань стратегічних галузей промисловості і про призначення головою Антимонопольного комітету України (АМКУ) першого заступника голови відомства Ольги Піщанської, яка виконує обов'язки глави після звільнення 3 липня Юрія Терентьєва.

Уруський, 1963 р.н., - доктор технічних наук, професор, автор і співавтор понад 50 наукових праць, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (1996 р). Академік Міжнародної академії аеронавтики. Обіймав керівні посади на підприємствах і об'єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі, машинобудування. Керував підрозділами апарату Ради національної безпеки і оборони України, Секретаріату Кабінету міністрів. Заснував низку компаній, що пропонують послуги підприємствам аерокосмічної галузі.

З початку квітня 2020 року Уруський є директором інжинірингової компанії "Прогрестех-Україна", яка надає інженерні послуги, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основний партнер і замовник "Прогрестех-Україна" - компанія Boeing.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА