08:26 16.07.2020

Twitter працює з обмеженнями після злому акаунтів деяких відомих людей

2 хв читати
Twitter працює з обмеженнями після злому акаунтів деяких відомих людей

Соціальна мережа Twitter продовжує працювати з обмеженнями після того, як акаунти деяких відомих людей було зламано, імовірно, з метою здійснення кібершахрайства.

"Ми продовжуємо обмежувати можливість писати повідомлення, змінювати пароль і деякі інші функції облікового запису, доки ми вивчаємо ситуацію. Спасибі за ваше терпіння", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому службою підтримки Twitter.

Раніше соцмережа заявила, що їй відомо про те, що сталося, і її співробітники розбираються з ситуацією.

"Нам відомо про інцидент із безпекою, який торкнувся акаунтів у Twitter. Ми розслідуємо і вживаємо заходів, щоб виправити це", - написала служба технічної підтримки.

Декілька відомих акаунтів Twitter, зокрема колишнього віце-президента США Джо Байдена, колишнього президента Барака Обами, генерального директора Tesla Ілона Маска і співзасновника Microsoft Білла Гейтса, розмістили в середу аналогічні твіти з проханням пожертвувати біткоїни, обіцяючи повернути їх у подвійному розмірі через півгодини.

Усі повідомлення включали адресу одного і того самого біткоїн-гаманця, в який за останні декілька годин було вкладено $112 тис. Незрозуміло, надійшли ці гроші від користувачів, які нічого не підозрюють, чи від самих шахраїв.

Очевидна афера також привернула увагу ФБР.

"Нам відомо про сьогоднішній інцидент із безпекою, пов'язаний із декількома акаунтами в Twitter, що належать високопоставленим особам", - ідеться в заяві про відділення ФБР у Сан-Франциско.

"Ми радимо громадськості не ставати жертвою цієї афери, відправляючи криптовалюту або гроші у зв'язку з цим інцидентом", - додали в ФБР.

Передбачається, що ця кібератака є найбільшою в історії системи безпеки Twitter.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА