15:49 16.07.2020

Пошуки пораненого 13 липня військового на Донбасі розпочалися в четвер опівдні, отримано гарантії режиму "тиша" - штаб ООС

2 хв читати
Пошуки пораненого 13 липня військового на Донбасі розпочалися в четвер опівдні, отримано гарантії режиму "тиша" - штаб ООС

Гарантії режиму "тиша" отримано для пошуку військовослужбовця, пораненого російськими найманцями під час обстрілу на Донбасі в понеділок, 13 липня, повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у соцмережі Facebook у четвер.

"Командування об'єднаних сил вживає всі необхідні заходи з пошуку та евакуації пораненого військовослужбовця... З ініціативи української сторони від СММ ОБСЄ отримано гарантії режиму "тиша" для пошуку третього військовослужбовця, який розпочався сьогодні о 12:00", - йдеться у повідомленні.

"Іноземні партнери на боці України і очікують, що Росія візьме на себе відповідальність, використає свій вплив на збройні формування, які вона підтримує. Тобто повною мірою виконає власні зобов'язання за Мінськими домовленостями", - додали в ООС.

Як повідомлялося, 13 липня російські найманці обстріляли групу українських військових, які здійснювали евакуацію тіла загиблого бійця ЗСУ в районі смт Зайцевого. Унаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, один військовослужбовець дістав поранення, ще один - бойове травмування.

Тіла загиблих і поранений військовослужбовець залишилися на місці обстрілу. Було розпочато переговори з СММ ОБСЄ про їх евакуацію. 15 липня тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня біля Зайцевого, було повернуто з тимчасово окупованої території.

Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, представниками непередбачених законом збройних формувань РФ.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що МЗС поінформує міжнародних партнерів про вбивство військового медика окупаційними силами, наголосивши, що Україна зробить усе для того, щоб противник заплатив за цей злочин високу ціну. Глава МЗС зауважив, що з юридичної точки зору в цьому вбивстві є ознаки військового злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА