19:02 16.07.2020

Академік Юхновський закликав Зеленського до співпраці з Порошенком

2 хв читати
Академік Юхновський закликав Зеленського до співпраці з Порошенком

Державність української мови є основою Української держави, а хто проти цього - є державним злочинцем, заявив академік, Герой України Ігор Юхновський і звернувся до президента країни Володимира Зеленського із закликом стати прикладом для наслідування в прагненні розмовляти українською.

"Нехай ваша українська мова стане рідною і чудовою за своїм мелодійним звучанням. Нехай такою вона стане у вашій родині. Від вас яскравим світлом нехай вона пошириться на ваших соратників, і на всю державу", - сказав Юхновський з трибуни Верховної Ради під час урочистого засідання з нагоди 30-ї річниці Декларації про державний суверенітет України

Він також закликав Зеленського скористатися досвідом державотворення п'ятого президента України Петра Порошенка. "Нехай ваш попередник стане вашим радником і опорою. Не дозвольте знижувати авторитет попередніх президентів", - зазначив Юхновський.

На думку старійшини українського парламентаризму, прийняття Декларації про суверенітет стало вставним ключем у двері незалежної держави Україна. "Держава у своєму розвитку пережила міні-революції, Майдани. Кожен Майдан чогось досягав, але щось і втрачав. Усі досягнення Майданів вистраждані величезними масами народу. І за жодних подій і обставин вони не повинні втрачатись", - переконаний Юхновський.

"Зараз є страшна дійсність - війна. Йде війна за землю, за Україну. Будьте рішучим, мудрим і непереможним. Не бійтеся воювати - на те у вас є Збройні сили цієї країни", - звернувся він до Зеленського.

Юхновський також закликав молодих депутатів із монобільшості до культури парламентаризму. "Шановні депутати дев'ятого скликання! Будьте працьовитими, бережіть честь у Верховній Раді - своїм діями, своєю мовою, своїм зовнішнім виглядом. Уведіть обов'язково дрес-код. І одержуйте, нарешті, шалену радість від ухвалених хороших законів Української держави", - побажав академік Юхновський.

Ігор Рафаїлович Юхновський (народ. 1925 р.) — український політичний і громадський діяч, член президії Національної академії наук України, академік Національної академії наук України (1982), Герой України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА