20:33 16.07.2020

ЄУЕА застерігає парламент від ухвалення поправок до законопроекту щодо реструктуризації "зелених" тарифів, що погіршують умови для ВДЕ

2 хв читати
ЄУЕА застерігає парламент від ухвалення поправок до законопроекту щодо реструктуризації "зелених" тарифів, що погіршують умови для ВДЕ

Ухвалення поправок до законопроекту №3658, що погіршують умови для інвесторів і виробників енергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), призведе до порушення меморандуму з урядом і численних судових позовів до держави, заявило Європейсько-українське енергетичне агентство.

"Це негайно позначиться на довірі інвесторів до країни та спричинить негативні наслідки, яких ми намагалися уникнути, підписуючи меморандум про взаєморозуміння, зокрема дефолти за наявними кредитними угодами, численні судові спори у національних та міжнародних арбітражах, припинення міжнародного фінансування нових проектів у різних секторах економіки України", - йдеться в повідомленні агентства, поширеному в четвер увечері.

Водночас агентство звернуло увагу на те, що до законопроекту подано понад 1000 поправок.

Агентство наголошує, що проект закону №3658 було підготовлено на основі меморандуму про взаєморозуміння між урядом, НКРЕКП і кількома профільними асоціаціями, він є частиною ширшої компромісної угоди щодо вирішення кризи у галузі ВДЕ.

З огляду на це агентство закликало народних депутатів прийняти правки, подані інвесторами після підписання меморандуму, зокрема щодо продовження дії "зеленого" тарифу на два роки для СЕС, введених в експлуатацію з 1 липня 2015 до 31 грудня 2019 року, за умови зниження тарифу для них на 15%.

"Такий крок підвищить інклюзивність угоди, досягнутої між державою та інвесторами, та забезпечить її максимальну підтримку з боку учасників ринку", - резюмувало ЄУЕА.

Як повідомлялося, Європейський банк реконструкції і розвитку 16 липня заявив, що серйозно занепокоєний умовами підтримки відновлюваних джерел енергії в Україні та закликає продовжити діалог з інвесторами з метою досягнення консенсусного рішення, підтримуваного галуззю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА