08:30 17.07.2020

США знімають обмеження на в'їзд в країну для студентів з Європи

2 хв читати
США знімають обмеження на в'їзд в країну для студентів з Європи

Іноземні студенти, які приїжджають з Європи, звільняються від заборон адміністрації Трампа на поїздки в США, дані під час пандемії коронавірусу, йдеться в меморандумі, який Держдепартамент направив до Конгресу в четвер.

Згідно з ним, студенти з європейських країн, які вже мають візи для навчання в США, але яким був закритий в'їзд в країну березневою забороною, зможуть приїхати на заняття восени.

Студенти, які поки не мають візи, але можуть її отримати, також зможуть приїхати в США.

"Надання (цього винятку) сприятиме економічному відновленню після пандемії COVID-19 і зміцненню ключових компонентів наших трансатлантичних відносин", - наголошується в заяві Держдепартаменту.

"Ми високо цінуємо прозорість і узгоджені зусилля наших європейських партнерів і союзників у боротьбі з цією пандемією і вітаємо спільні дії ЄС, спрямовані на те, щоб дозволити ключовим категоріям основних поїздок тривати", - додали у відомстві.

У вівторок влада США на вимогу низки вузів і деяких законодавців скасувала розпорядження, яке анулювало візи іноземних студентів, що перебувають в країні, чиї заняття через коронавірус були переведені виключно в онлайн-формат.

На початку липня в імміграційній і митній службі США (ICE) оголосили, що іноземним студентам, які отримують вищу освіту в США, доведеться покинути країну, якщо їх університети на тлі пандемії COVID-19 перейдуть виключно на онлайн навчання.

Але, наприклад, іноземні студенти можуть перевестися до вузів з офлайн навчанням і, таким чином, залишитися в США.

Студентам-іноземцям, які залишаться на американській території, незважаючи на те, що їх вузи перейшли на онлайн-навчання, буде загрожувати висилка з США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА