10:42 17.07.2020

МЗС України в роковини трагедії МН17: Ми пам'ятаємо кожного загиблого і зробимо все можливе для встановлення справедливості у справі аварії літака

2 хв читати
МЗС України в роковини трагедії МН17: Ми пам'ятаємо кожного загиблого і зробимо все можливе для встановлення справедливості у справі аварії літака

У шості роковини аварії літака "Малайзійських авіаліній" (Malaysia Airlines) рейсу МН17 у небі над Донбасом Міністерство закордонних справ України заявляє, що зробить усе можливе для встановлення справедливості у справі аварії літака, та закликає РФ визнати свою відповідальність за злочин.

"Сьогодні, у день трагічних роковин збиття літака "Малайзійських авіаліній" МН17 у небі над Україною, наші думки та співчуття - з родичами та близькими загиблих. Ми пам'ятаємо кожного загиблого і зробимо все можливе для встановлення справедливості у справі збиття літака МН17 та покарання винних у цьому жахливому злочині", - йдеться в тексті заяви МЗС України в п'ятницю.

У відомстві наголосили, що Україна налаштована продовжувати тісну співпрацю з Нідерландами та іншими партнерами у Спільній слідчій групі з метою притягнення винних до відповідальності у рамках кримінального процесу та вітає початок судового процесу.

Зазначено також, що Україна вживає заходів у рамках процесу в Міжнародному суді ООН для притягнення РФ до відповідальності за порушення своїх зобов'язань за Міжнародною конвенцією про боротьбу з фінансуванням тероризму.

"Важливим кроком у зв'язку з цим є також звернення Нідерландів до Європейського суду з прав людини з позовом проти РФ з метою притягнення цієї держави до відповідальності з огляду на її роль у збитті МH17. Закликаємо Російську Федерацію визнати свою відповідальність, виконувати свої міжнародні зобов'язання, зокрема резолюції РБ ООН 2166, і співпрацювати зі слідством", - йдеться в заяві.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю (на непідконтрольній Україні території) 17 липня 2014 року. Усі 298 людей, що перебували на борту, загинули.

Причини катастрофи розслідує Міжнародна слідча група (ССГ), до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії. У вересні 2016 року група оприлюднила висновок, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53 зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА