13:52 17.07.2020

Велика Британія у роковини трагедії рейсу MH17 закликає Росію до повноцінного співробітництва для встановлення справедливості

1 хв читати
Велика Британія у роковини трагедії рейсу MH17 закликає Росію до повноцінного співробітництва для встановлення справедливості

У шості роковини аварії літака "Малайзійських авіаліній" (Malaysia Airlines) рейсу МН17 у небі над Донбасом міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб закликає Росію до повноцінного співробітництва у справі про розслідування трагедії для встановлення справедливості.

"Сьогодні ми пам'ятаємо, що шість років тому був збитий рейс MH17, а 298 осіб трагічно загинули, зокрема 10 громадян Великої Британії. Ми підтримуємо судовий процес, який відбувається у Нідерландах, для здійснення справедливості в ім'я загиблих та їхніх близьких, і закликаємо Росію до повноцінного співробітництва", - написав Рааб на сторінці у Twitter у п'ятницю.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю (на непідконтрольній Україні території) 17 липня 2014 року. Усі 298 людей, що перебували на борту, загинули.

Причини катастрофи розслідує Міжнародна слідча група, до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновок, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53 зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА