15:47 17.07.2020

Проекти законів, що стосуються учасників бойових дій, сімей загиблих мають проходити експертну оцінку, щоб уникнути протиріч і непорозумінь - Куніцин

2 хв читати
Проекти законів, що стосуються учасників бойових дій, сімей загиблих мають проходити експертну оцінку, щоб уникнути протиріч і непорозумінь - Куніцин

Проекти законів, що стосуються учасників бойових дій, сімей загиблих, зниклих безвісти, інвалідів війни мають проходити певну експертну оцінку ветеранської спільноти для того, щоб не було непорозумінь, вважає голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при президентові Сергій Куніцин.

"У законодавстві, що стосується цих категорій людей, відбувається броунівський рух, закони і постанови суперечать один одному. Наше завдання - стати таким своєрідним фільтром. Коли я президенту презентував Раду, головою якої він мене призначив, я сказав, що головне завдання - щоб проекти законів і законодавчих актів, що стосуються учасників бойових дій, сімей загиблих, зниклих безвісти, інвалідів війни, проходили якусь нашу експертну оцінку для того, щоб не було непорозумінь", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як приклад Куніцин навів закон, яким не так давно Верховна Рада прирівняла медиків, які вмирають від коронавірусу, до сімей загиблих на війні.

"Це викликало бурхливу реакцію у сімей загиблих. Тому що у нас на сьогодні коронавірус - проблема, так, але, наприклад, у нас гинуть шахтарі, у нас гинуть поліцейські, у нас гинуть люди в аваріях тощо. Зрозуміло, що коронавірус на сьогодні всесвітня проблема, але навіть якщо ми хотіли б дати цим людям пільги такі самі, як сім'ям загиблих на війні, не можна цих людей у законі зрівнювати, тому що це все-таки не одне і те саме", - зазначив він.

Куніцин переконаний, що такої ситуації можна було б уникнути, якби після експертної оцінки вийшли навіть на ті самі пільги сім'ям померлих від COVID-19 медиків, що і сім'ям загиблих військових, але не прирівнювали їх у законі.


Повний текст інтерв'ю із Сергієм Куніциним буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА