17:04 17.07.2020

На День Незалежності планується безпартійний хід ветеранів, а 29 серпня необхідно гідно вшанувати пам'ять загиблих - Куніцин

2 хв читати
На День Незалежності планується безпартійний хід ветеранів, а 29 серпня необхідно гідно вшанувати пам'ять загиблих - Куніцин

На День Незалежності України планується безпартійний хід ветеранів війни, а в День пам'яті захисників України від 29 серпня треба на державному рівні гідно вшанувати загиблих, зазначає голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при президенті Сергій Куніцин.

"Планується Хід ветеранів на День незалежності 24 серпня. Минулого року від виник спонтанно. Цього року на нашу раду вийшли організатори, які планують його провести. Ми вступили з ними в діалог, щоб провести це без усіляких політичних партій, без усіляких гасел, під одним єдиним державним прапором, щоб жодні політики, жодні партії там не очолювали цю всю кампанію. Щоб йшли сім'ї загиблих, інваліди та просто ветерани. Два завдання. Україна - єдина, незалежна держава. І друге - зверніть на нас увагу, тому що ми цю країну захищали і захищаємо", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Куніцин зазначив, що з міністром у справах ветеранів Сергієм Бессарабом говорив, щоб на державному рівні у День пам'яті захисників України 29 серпня, який встановив своїм указом президент Володимир Зеленський, гідно вшанувати загиблих.

"У нас єдине місце в Україні та в Києві, де сьогодні завершується формування Стіни пам'яті, - це Михайлівський собор. Є відомчі: у Міноборони, у МВС, у прикордонників свої. Але цілісного підходу, єдиного місця, куди могли б прийти сім'ї загиблих, ті, що воювали, немає. І якщо президент цей День пам'яті встановив, ми сьогодні, наприклад, опрацьовуємо те, щоб у всій Україні відбулися такі молебні, щоб на могилу кожному загиблому за незалежність і суверенітет України поклали квіти керівники міст, районів, областей, щоб була хвилина мовчання", - розповів він.


Повний текст інтерв'ю із Сергієм Куніциним буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА