07:33 18.07.2020

У ВООЗ поки не бачать можливості для відправки в Китай великої групи фахівців

2 хв читати
У ВООЗ поки не бачать можливості для відправки в Китай великої групи фахівців

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) не бачать можливості відправити в Китай у липні велику групу фахівців, щоб визначити, чи тваринного походження коронавірус COVID-19, повідомляє в п'ятницю Associated Press.

За словами глави програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в сфері охорони здоров'я Майкла Раяна, спочатку організація розраховувала відправити в Китай більш численну групу експертів, але поки сумнівається в тому, що в липні вдасться це зробити.

Він зазначив, що два експерти, які прибули в Китай минулого тижня, перебувають на карантині в одному з готелів Пекіна. У ВООЗ також заявили, що експерти не планують відвідувати Ухань, де спалах був уперше виявлено в кінці минулого року.

Двоє фахівців під час свого візиту повинні визначити "обсяг і сферу охоплення" роботи для наступного етапу місії, яка буде безпосередньо націлена на встановлення обставин передачі вірусу від тварин до людини.

У лютому цього року Китай вже відвідала спеціальна делегація ВООЗ по коронавірус. Після цього візиту канадський лікар Брюс Ейлвард, який очолив команду, високо оцінив зусилля Китаю щодо стримування коронавируса і рівень відкритості в тому, що стосується обміну інформацією.

Коронавірус почав поширюватися в китайському місті Ухань (провінція Хубей). Більшість вчених вважають, що COVID-19 - вірус зоонозного походження. Передбачається, що він міг передатися людині від летючих мишей.

Раніше ВООЗ ухвалила резолюцію, що закликає до системного аналізу реакції міжнародної спільноти на пандемію COVID-19. Однак про розслідування обставин походження вірусу тоді не йшлося.

Тим часом, президент США Дональд Трамп і його прихильники-республіканці неодноразово звинувачували Пекін у тому, що він не попередив світ про серйозність і масштаби спалаху COVID-19. Також Трамп заявив, що готовий розглянути варіант з введенням санкцій проти Китаю у разі, якщо ця країна не буде співпрацювати в розслідуванні з приводу причин поширення коронавірусу.

До незалежного розслідування обставин початку пандемії закликала і влада Австралії.

В кінці травня глава китайського МЗС Ван І заявив, що влада Китаю підтримує ідею міжнародного наукового розслідування для з'ясування питання походження коронавірусу. Міністр додав, що в цей процес не має бути "політичного втручання"

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА