18:35 18.07.2020

Правоохоронці повідомили про підозру екс-слідчому, який незаконно затримав учасника акцій протесту на Майдані в лютому 2014 року - ДБР

1 хв читати

Правоохоронці повідомили про підозру старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції в Київській області, в минулому - слідчому Святошинського РУ ГУ Міністерства внутрішніх справ України в м.Києві в рамках розслідування "справ Майдану".

"За даними попереднього розслідування 18 лютого 2014 року підозрюваний правоохоронець, за відсутності будь-яких доказів вчинення масових заворушень, вчинив службове підроблення та незаконно затримав учасника акцій протесту за вчинення нібито ним масових заворушень у центральній частині Києва", - повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Правоохоронцю інкримінується ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, вчинене службовою особою), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей), ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 (завідомо незаконне затримання, здійснене в інших особистих інтересах і за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Зараз вирішується питання про вручення підозрюваному клопотань про застосування запобіжного заходу і звільнення з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА