19:36 19.07.2020

Штаб Тихановської заявив про розробку IT-рішення для альтернативного підрахунку голосів на президентських виборах в Білорусі

2 хв читати
Штаб Тихановської заявив про розробку IT-рішення для альтернативного підрахунку голосів на президентських виборах в Білорусі

Понад 200 осіб із різних країн працюють над IT-платформою, яка повинна допомогти альтернативним кандидатам в президенти Білорусі мінімізувати фальсифікації на виборах під час підрахунку голосів, заявила в неділю Вероніка Цепкало, дружина екс-претендента на пост президента Валерія Цепкала.

"В ініціативі беруть участь понад 200 небайдужих громадян нашої країни, які проживають в Білорусі, Україні, Чехії, Німеччини, інших країнах. Просто зараз групи талановитої молоді працюють над створенням того IT-рішення, яке допоможе мінімізувати фальсифікації на майбутніх виборах", - сказала Цепкало.

Цепкало виступила на першому публічному мітингу кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської в Дзержинську під Мінськом.

Як повідомлялося, минулого тижня штаби Тихановської, Цепкало, а також штаб незареєстрованого претендента Віктора Бабарика, заявили про об'єднання. Зусилля трьох штабів спрямовані на підтримку Світлани Тихановської.

Трансляцію мітингу вів штаб Тихановської.

Представник штабу екс-керівника "Белгазпромбанка" Віктора Бабарико, якому ЦВК Білорусі також відмовив у реєстрації, заявив на мітингу, що нині "важливо проявити незгоду з діями уряду".

"На наше законне право подавати скарги влади нам плюють в обличчя відмовами і відписками. Вони викликають ОМОН, міряють чергу цією лінійкою своєю дивною. Нехай, це нас тільки розохотить. Ми повинні продовжувати далі рухатися, будь-якими законними способами висловлювати свою думку, показувати свою незгоду. Зараз фіксується кожна відписка, кожне несумлінне виконання своїх обов'язків чиновниками. Кожна спроба фальсифікації на виборах буде зафіксована і оприлюднена", - заявила Марія Колесникова.

Тихановська в своєму виступі закликала білорусів прийти на вибори 9 серпня. "Ми об'єднали свої зусилля, щоб перемогти. Але цього мало насправді. Нам треба об'єднати зусилля всіх білорусів, всіх людей нашої країни", - сказала кандидат на пост президента Білорусі.

Вона наголосила, що об'єднані штаби кандидатів у президенти виступають за звільнення всіх політв'язнів. "Свободу Тихановському і всім іншим політв'язням!", - заявила Тихановська, яка є дружиною заарештованого білоруського блогера Сергія Тихановського.

Президентські вибори відбудуться в Білорусі 9 серпня. ЦВК зареєструвала кандидатами в президенти п'ять претендентів, відмовивши в реєстрації Віктору Бабарико і колишньому главі Парку високих технологій Валерію Цепкалу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА