07:05 20.07.2020

Лукашенко заявив, що екс-глава Белгазпромбанку Бабарико почав давати свідчення

2 хв читати
Лукашенко заявив, що екс-глава Белгазпромбанку Бабарико почав давати свідчення

Затриманий місяць тому екс-глава Белгазпромбанку Віктор Бабарико почав давати свідчення, заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

"І цей (Бабарико - ІФ) вже заридав, коли не зареєстрували (кандидатом у президенти - ІФ), заридав і почав свідчення давати", - заявив Лукашенко 16 липня на зустрічі з активом Вітебської області.

Відеофрагмент зустрічі показав у неділю телеканал "Білорусь 1".

Лукашенко стверджує, що в справі Белгазпромбанку "немає жодного політичного замовлення, немає жодного страху і небезпеки, але злодій повинен сидіти у в'язниці, до всіх однакове ставлення". "В'язнем сумління з них ніхто не стане, ці в'язні, їх там уже під 30 осіб", - сказав Лукашенко, додавши, що всі фігуранти справи дають свідчення.

В ефірі також був знову показаний фрагмент виступу Лукашенка в червні, коли він повідомив, що доручив правоохоронцям "підготувати всі матеріали для того, щоб сюди прибули фахівці Інтерполу, США, Польщі та Росії".

"Ми їм покажемо ці документи (у справі Белгазпромбанку - ІФ) - Лукашенко когось боїться або там дійсно кримінальна справа. Ми відкриті", - зазначив він.

Старший слідчий департаменту фінансових розслідувань комітету держконтролю Білорусі Артем Дунько заявив в ефірі "Білорусь 1", що "за вказівкою Бабарика була розроблена схема виведення російського капіталу через Белгазпромбанк". "У даній схемі використовувалися векселі, емітовані російським Газпромбанком (один із акціонерів Белгазпромбанку - ІФ)", - наголосив Дунько.

Автори телесюжету зазначають, що "за версією слідства, інструменти Белгазпромбанка активно використовувалися для відмивання незаконних доходів самого Бабарика, його підлеглих і партнерів". "У матеріалах справи фігурують суми в мільярди доларів", - йдеться в сюжеті.

Крім того, в телеефірі підтвердили, що Бабарику пред'явлено звинувачення в легалізації або відмиванні коштів, отриманих злочинним шляхом, ухилення від сплати податків, надання та отриманні хабара у великому розмірі.

"Більшість затриманих - топ-керівники та співробітники банку співпрацюють зі слідством, даючи свідчення", - стверджують автори сюжету.

Як повідомлялося, Бабарико та його син Едуард були затримані 18 червня і перебувають в СІЗО КДБ. Розслідування веде КДБ республіки, слідство раніше заявляло, що в банку було створено організовану злочинну групу.

Минулого тижня ЦВК Білорусі відмовив Віктору Бабарико в реєстрації кандидатом в президенти.

Президентські вибори в республіці повинні пройти 9 серпня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА