07:32 20.07.2020

Демократи хочуть розслідування дій федеральних силових відомств під час розгону протестів в американському Портленді

2 хв читати
Демократи хочуть розслідування дій федеральних силових відомств під час розгону протестів в американському Портленді

Три законодавці Палати представників від Демократичної партії закликали генерального інспектора міністерства юстиції Майкла Горовиця та генерального інспектора міністерства внутрішньої безпеки США Джозефа Куффарі розслідувати застосування сили федеральними правоохоронними органами під час протестів в місті Портленд (штат Орегон).

"Міністерство юстиції (DOJ) і міністерство внутрішньої безпеки (DHS), як бачимо, все частіше зловживають надзвичайними ресурсами, щоб виправдати застосування сили проти американців, які здійснюють своє право на мирні зібрання", - йдеться в листі голови судового комітету Палати представників Джерольда Надлера, голови комітету національної безпеки Бенні Томпсона і голови комітету з нагляду і реформ Керолін Мелоні, опублікованому на сайті Мін'юсту.

"Звіти з Орегона на цьому тижні ясно показують, що зловживання ресурсами і персоналом залишається зростаючою загрозою. Відповідно, ми звертаємося до ваших відомств з проханням провести розслідування використання федеральних правоохоронних органів генеральним прокурором і виконуючим обов'язки міністра внутрішньої безпеки для припинення діяльності, захищеної першою поправкою, у Вашингтоні, округ Колумбія, Портленді та інших громадах на всій території Сполучених Штатів", - додали вони.

На додаток до недавніх повідомлень про застосування сили в Портленді законодавці зазначили більш ранні інциденти, коли федеральна влада використовувала дим і гумові кулі, щоб примусово очистити від протестувальників площу Лафаєт у Вашингтоні.

"Громадяни стурбовані тим, що адміністрація розгорнула таємну поліцію не для розслідування злочинів, а для залякування осіб, яких вона вважає політичними противниками, і що використання цієї тактики буде поширюватися по всій країні. Тому ми просимо вас негайно приступити до розгляду цих питань", - зазначили демократи.

Раніше мер Портленда Тед Вілер заявив, що присутність федеральних правоохоронних органів веде до ще більшого насильства в місті, і закликав до їх видалення. "Вони не допомагають нам. (...) Вони нагнітають і без того небезпечну ситуацію", - сказав Вілер в ефірі телеканалу CNN.

Зі свого боку президент США Дональд Трамп заявляв, що адміністрація намагається "допомогти Портленду, а не нашкодити йому".

"Керівництво міста вже кілька місяців не контролює анархістів і агітаторів. (...) Ми повинні захищати федеральну власність і наших людей", - написав Трамп у Твіттері.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА