08:11 20.07.2020

Британія має намір у понеділок призупинити дію угоди про екстрадицію з Гонконгом

1 хв читати
Британія має намір у понеділок призупинити дію угоди про екстрадицію з Гонконгом

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб у понеділок планує оголосити про припинення дії існуючої з Гонконгом угоди про екстрадицію, повідомляє видання The Times.

Він має намір заявити про це в Палаті громад британського парламенту, мотивувавши цей крок "набуттям чинності в колишній британській колонії драконівського закону "Про національну безпеку", який ставить під загрозу її судову незалежність", зазначає газета.

Канада і Австралія вже призупинили дію таких угод, США розглядають аналогічний крок. Китай пригрозив завдати у відповідь удару і заявив, що Британія може очікувати "рішучої відповіді" на будь-які подібні дії.

Закон "Про національну безпеку" Гонконгу був прийнятий в Пекіні Постійним комітетом Всекитайських зборів народних представників і почав діяти 30 червня. Він передбачає різні терміни тюремного ув'язнення за заклики і дії, спрямовані на проголошення незалежності Гонконгу.

Пекін послідовно попереджає про неприпустимість дій іноземних держав щодо Гонконгу, які розглядає як втручання у внутрішні справи Китаю і загрозу її суверенітету.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА