10:31 20.07.2020

Екс-голову "Укравтодору" Новака затримали в Польщі за обвинуваченням у корупції, управлінні організованою злочинною групою та відмиванні грошей

1 хв читати
Екс-голову "Укравтодору" Новака затримали в Польщі за обвинуваченням у корупції, управлінні організованою злочинною групою та відмиванні грошей

Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало екс-голову Державної автомобільної служби України ("Укравтодор") Славоміра Новака за обвинуваченням у корупції, управлінні організованою злочинною групою та відмиванні грошей.

"Затримано колишнього депутата польського парламенту, колишнього міністра транспорту, колишнього голову Державної автомобільної служби України ("Укравтодор") Славоміра Новака" - написав на своїй сторінці у Twitter прес-секретар міністра-координатора спеціальних служб Польщі Станіслав Жарин.

Окрім нього, затримано також колишнього командира військової частини 2305 "ГРОМ" Даріуша Завадку (Dariusz Zawadka) і підприємця з Гданська.

Як зазначено в повідомленні на сайті Центрального антикорупційного бюро Польщі, затриманих доставлять у прокуратуру, де їм буде пред'явлено обвинувачення. Розслідування стосується ймовірної корупційної діяльності та участі в організованій злочинній групі.

"Розслідування здійснюють одночасно Центральне антикорупційне бюро та районна прокуратура у Варшаві, а також Спеціалізована антикорупційна прокуратура в Києві та Національне антикорупційне бюро України", - зазначає ЦАБ Польщі.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України призначив Славоміра Новака в. о. глави "Укравтодору" 19 жовтня 2016 року. До цього він був депутатом польського сейму, відповідав за транспортні плани та інвестиції під час підготовки Польщі до Євро-2012. У 2011-2013 рр. обіймав посаду міністра транспорту, будівництва та морського господарства Польщі. У вересні 2019 року Кабінет Міністрів звільнив Славоміра Новака з посади керівника Державного агентства автомобільних доріг України ("Укравтодор").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА