16:20 20.07.2020

У Дугарь немає незаперечного алібі, заявляють у МВС

2 хв читати
У Дугарь немає незаперечного алібі, заявляють у МВС

Військова медсестра Яна Дугарь, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, не має наразі алібі, яке не було спростовано, заявляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

"В ЗМІ останнім часом активно поширюється інформація про те, що у підозрюваної Яни Дугарь є алібі, яке підтверджує неможливість її співучасті у вбивстві Павла Шеремета в якості особи, що проводила розвідку розміщення відеокамер на шляху осіб, які в подальшому встановили вибуховий пристрій під автівку відомого журналіста... У той же час стороною захисту Яни Дугарь наводяться докази, які в подальшому слідством були спростовані", - повідомляється на сайті МВС України.

Зокрема, захисники надали рецензію-спростування на висновок експерта, якою Дугарь ідентифікована з розвідницею, проте фахівці Міністерства юстиції після вивчення рецензії зазначили, що вона виконана з численними порушеннями.

У МВС також називають сумнівними свідчення чотирьох знайомих Дугарь, які впевнено пам'ятають, що 15-18 липня 2016 року вона була в госпіталі міста Покровська, проте з 47 допитаних, що проходили службу в цьому госпіталі, ніхто не підтвердив її перебування на службі в момент скоєння злочину.

Крім того, сторона захисту неодноразово стверджувала про неможливість залишення Яною Дугарь військової частини, в якій вона проходила службу, проте за два місяці документування слідство довело самовільне залишення нею місця служби загальним терміном 22 доби.

"Отже, можна дійти висновку, що підозрювана схильна до обману, приховування певних обставин свого життя, а тому її твердження про неможливість участі у злочині потрібно піддавати сумніву", - йдеться в повідомленні.

У МВС також зазначають, що, незважаючи на категоричну позицію підозрюваних у непричетності до скоєння злочину і бажання у зв'язку з цим всебічно співпрацювати зі слідством, Дугарь відмовилася від низки слідчих і процесуальних дій: надання зразків почерку для експертизи, проходження судово-психологічної експертизи на поліграфі, проходження судово-психіатричної експертизи, надання свідчень під час допиту як підозрюваного, замірів зросту.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку.

Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня.

Кузьменко та Антоненко перебувають під арештом, стосовно Дугарь суд скасував запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Національна поліція України закликала підозрюваних у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета та їхніх адвокатів не затягувати процесу ознайомлення з матеріалами провадження, щоб суд міг якнайшвидше розпочати розгляд справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА