19:01 20.07.2020

У Харкові стався конфлікт через будівництво дороги, поліція відкрила кримінальне провадження

3 хв читати
У Харкові стався конфлікт через будівництво дороги, поліція відкрила кримінальне провадження

Будівництво нової дороги в Харкові, яка з'єднає Салтівку (найбільший спальний район міста) з центром, планується завершити до кінця 2021 року, повідомив заступник міського голови Євгеній Водовозов.

"Ми плануємо завершити, якщо все буде добре, всю дорогу... наприкінці 2021 року... Це (нова дорога - ІФ) з'єднає один із великих житлових спальних масивів із центром швидким шляхом. Виграш становитиме, за оцінками фахівців, до 20 хвилин... Нині у нас пропускна здатність вулиці Мойсеївської близько 400-450 автомобілів, до 500 на годину. З урахуванням цієї дороги ми зможемо пропускати до 2000 автомобілів на годину", - сказав Водовозов у відеокоментарі, який розповсюдила прес-служба міськради.

Будівництво першої ділянки дороги від вул. Мойсеївської до метромосту розпочалося в понеділок вранці. Його протяжність становить 472 м, а довжина всієї дороги (4 ділянки) - близько 2,2 км.

Однак незабаром техніку заблокували противники будівництва нової дороги. Вони прийшли з прапорами і плакатами "Стоп дорога!", "Дорога долями підприємців Барабашово не пройде!", "Кернес: Не відбирай наше майбутнє" тощо і встановили два намети. Протестувальники викликали поліцію і поскаржилося їй на будівельні роботи, які, на їхню думку, порушують екологію і благоустрій.

Через деякий час невідомі знесли один із наметів протестувальників.

"Поліцейські склали щодо порушників сім адміністративних протоколів за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Близько 15:40 у понеділок до поліції надійшло звернення від департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради зі скаргою на протестувальників, які перешкоджають підряднику, блокують техніку і заважають будівництву.

"Цей факт слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності) Кримінального кодексу України", - повідомили у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Це не перший конфлікт через будівництво нової дороги.

Як повідомлялося, 27 лютого біля арки на в'їзді до ТЦ "Барабашово" сталися сутички між підприємцями, що виступають проти будівництва нової дороги, і групою людей в камуфляжі, які забезпечували демонтаж арки. Учасники конфлікту використали сльозогінний газ, піротехніку та зброю, а також підпалили арку. Унаслідок використання газу постраждали шість осіб, зокрема керівник територіального відділення поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) КК України.

Раніше, 5 вересня 2019 року міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що муніципальна влада розглядає можливість будівництва нової дороги, яка з'єднає Салтівку з центром міста.

16 жовтня 2019 Харківська міськрада затвердила будівництво цієї дороги, незважаючи на протест підприємців із ТЦ "Барабашово", які пікетували сесію та чиї торговельні павільйони буде "відселено" через будівництво дороги. "За" проголосував 51 депутат, "проти" - 4.

Кернес назвав акцію підприємців проплаченою, а їхні дії - "проявом непатріотичної агресії щодо міста".

Він також нагадав, що будівництво дороги планувалося давно, і пообіцяв, що підприємці, яких доведеться "відселити" з місця майбутнього будівництва, зможуть укласти договори з КП "Міський торговий ринок" й отримати місця на його території.

Ця дорога була передбачена генеральним планом 1953, 1986, 2004 та 2013 років. Коли землю передавали в оренду концерну "АВЕК", його попереджали, що це для тимчасового розміщення торговельних павільйонів або автостоянок... КП "Міський торговий ринок" буде виділено гроші для будівництва малих архітектурних форм і здачі їх в оренду підприємцям", - сказав Кернес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

Україна продовжує виступати за створення окремого міжнародного трибуналу, який мав би мандат на подолання імунітету лідерів країни-агресора - Мудра

Росіяни за 2023 рік використовували на виробництвах західні верстати та їхні запчастини на $355 млн - Єрмак

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА