19:09 20.07.2020

Мінреінтеграції та Міносвіти розробляють механізм онлайн-подання документів для вступу дітей з ОРДЛО та Криму до українських вишів

1 хв читати
Мінреінтеграції та Міносвіти розробляють механізм онлайн-подання документів для вступу дітей з ОРДЛО та Криму до українських вишів

Міністерство з питань реінтеграції тимчасового окупованих територій України спільно з Міністерством освіти і Міністерством цифрової трансформації розробляють механізм онлайн-подання документів для вступу до закладів вищої освіти на підконтрольній уряду території дітей із тимчасово окупованих територій окремих районів Донецької та Луганської областей і АР Крим.

"Ми вже маємо розуміння, яким чином запровадити безпосередньо електронну подачу документів в українські заклади вищої освіти, наразі залишилися тільки технічні питання", - повідомила заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук, передає прес-служба Мінреінтеграції.

За її словами, щорічно з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму на підконтрольну уряду України територію приїжджають близько 1,5 тис. дітей для продовження навчання в українських вишах.

"А цього року, ймовірно, їх буде більше. Тому наше завдання зробити усе, аби ці діти змогли реалізувати своє право на освіту, незважаючи на те, що окупаційні режими усіма засобами намагаються їх цього права лишити, зокрема через блокування виїзду дітей з ТОТ для подачі документів", - зазначила заступник міністра.

Як повідомлялося, раніше президент України Володимир Зеленський підписав закон про можливість вступу до українських ВНЗ жителів тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму без обов'язкового проходження ЗНО, який Верховна Рада ухвалила 3 липня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

Росіяни обстріляли Нікопольський район, пошкоджено інфраструктурний об'єкт - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА