19:16 20.07.2020

Президент Швейцарії прибула до України з триденним візитом

2 хв читати
Президент Швейцарії прибула до України з триденним візитом

Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Зоммаруга прилетіла до України з триденним державним візитом на запрошення президента України Володимира Зеленського.

"Вперше в історії українсько-швейцарських відносин до України з триденним державним візитом прибула Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Зоммаруга.

Як для України, так і для Швейцарії, це перший офіційний візит високого рівня після завершення безпрецедентних обмежувальних заходів у зв’язку з коронавірусом", - повідомляє посольство України у Швейцарії на сторінці у Facebook у понеділок увечері.

Зазначається, що мета двосторонніх переговорів - сприяння подальшому розвитку контактів між лідерами України і Швейцарії та поглибленню політичного діалогу на всіх рівнях. Також під час візиту президент Швейцарії відвідає Донбас, де Швейцарія надає безперервну гуманітарну допомогу.

"Перебування в Києві Симонетти Зоммаруги сьогодні розпочнеться із культурної програми, під час якої йтиметься про сучасне мистецтво та прекрасну музику, яку так любить пані президент", - додали в посольстві.

У свою чергу перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова розмістила у Facebook фото з прибуття Зоммаруги до аеропорту Києва.

Джапарова зазначила, що тема Криму та наслідків тимчасової окупації також буде передбачена заходами програми візиту президента Швейцарії.

"Швейцарія підтримує велику кількість гуманітарних проектів, спрямованих на підтримку громадян України. Швейцарія інвестувала в економіку України $1,715 млрд. (Станом на січень 2020 р.) країна входить до 5-ки головних країн-інвесторів в економіку України, випереджаючи Францію, Італію чи Австрію. Найбільший обсяг швейцарських інвестицій в Україну надійшов до промисловості (біля 60%)", - зазначила заступник міністра.

Як повідомлялося, раніше Офіс президента України анонсував візит президента Швейцарської Конфедерації Симонетти Зоммаруги 20-23 липня.

Програмою візиту передбачено переговори глав держав у форматі віч-на-віч і в складі делегацій. Планується обговорення широкого спектру питань двосторонніх українсько-швейцарських відносин, а також взаємодії сторін на міжнародній арені.

Зеленський і Зоммаруга здійснять спільну робочу поїздку на Донбас для ознайомлення з ситуацією з безпекою та соціально-економічною ситуацією в регіоні, а також станом реалізації проектів швейцарської гуманітарної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА