19:52 20.07.2020

Борис Джонсон привітав британських розробників вакцини від коронавірусу

2 хв читати
Борис Джонсон привітав британських розробників вакцини від коронавірусу

Вакцина проти коронавірусу, яку розробляє Оксфордський університет і компанія AstraZeneca, за попередніми даними, сприяла виробленню імунної відповіді на вірус у випробовуваних.

Відповідно до публікації у журналі Lancet, випробування відбувалися у квітні-травні за участю 1077 здорових дорослих, віком від 18 до 55 років, у результаті чого було отримано позитивні результати.

Водночас у науковій публікації уточнюється, що тепер випробування вакцини слід проводити за участю тих, хто перебуває у групі ризику з коронавірусу - співробітників сфери охорони здоров'я та літніх осіб із супутніми захворюваннями.

Розпочалася також третя фаза випробувань, для якої потрібні тисячі учасників, а дослідження має відбуватися у природному оточенні: тестування цієї вакцини здійснюється в Бразилії та Південній Африці.

"Якщо наша вакцина виявиться ефективною, то це перспективний варіант, оскільки такий тип вакцин можна виробляти у широких масштабах", - заявила один з авторів дослідження Сара Гілберт.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон привітав дослідників з успіхами, назвавши їхні досягнення "дуже позитивними новинами". Прем'єр нагадав, що, хоча робота над вакциною триває, було "зроблено важливий крок у правильному напрямку".

Водночас Lancet розмістив матеріал про успіхи ще однієї вакцини - китайської, яку розробляють, зокрема, за участю китайської компанії CanSino Biologics. У більшості з 603 добровольців, які брали участь у другій фазі тестування препарату у квітні, відзначено вироблення імунної відповіді.

Національний центр кібербезпеки Великої Британії минулого четверга звинуватив російських хакерів у спробі викрасти інформацію про розробку британської вакцини від коронавірусу COVID-19.

За даними британської сторони, за цим стоїть угрупування хакерів під назвою APT29, яка атакує організації в усьому світі. Також це угруповання відоме під іменами "Герцоги" або "Затишний ведмідь". За оцінками британських спецслужб, ці хакери діють від імені російських спецслужб. Цю оцінку також підтримали американські та канадські розвідслужби - Центр безпеки комунікацій (підрозділ Міноборони Канади), міністерство внутрішньої безпеки США, американське Агентство кібербезпеки і захисту інфраструктури і Агентство національної безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА