07:28 21.07.2020

Трамп не виключає, що співробітники федеральних сил правопорядку можуть бути спрямовані на протидію протестувальників у великих містах країни

2 хв читати
Трамп не виключає, що співробітники федеральних сил правопорядку можуть бути спрямовані на протидію протестувальників у великих містах країни

Президент США Дональд Трамп не виключив, що може дати розпорядження про направлення співробітників федеральних сил правопорядку в великі міста країни, зокрема, в Чикаго, Нью-Йорк, Філадельфію і деякі інші для упокорення протестувальників, пише в понеділок американське видання The Hill.

Відповідаючи на питання про повідомлення щодо того, що адміністрація спрямовує 175 федералів у ці міста на допомогу місцевим силам правопорядку, Трамп сказав: "Усе залежить від того, як визначати слово "війська". Я маю на увазі, ми направляємо правоохоронців".

"Ми не можемо дозволити Нью-Йорку і Чикаго, Філадельфії і Детройту, Балтімору, Окленду перетворитися на кошмар. Ми не можемо дозволити, щоб таке сталося в нашій країні", - додав він.

Очікується, що адміністрація направить на цьому тижні в Чикаго 150 федералів. Раніше прес-секретар Білого дому Кейлі Макенані в ефірі телеканалу Fox News повідомила про те, що міністерства юстиції і внутрішньої безпеки США розробляють спеціальні плани дій по розміщенню в низці регіонів країни федеральних сил.

The Hill нагадує, що Трамп протягом декількох тижнів виступав з попередженнями про можливість залучення федеральних сил для протидії протестувальників проти поліцейської жорстокості і расової нерівноправності, які вийшли на вулиці багатьох міст країни після смерті в Міннеаполісі афроамериканця Джорджа Флойда, який помер у кінці травня внаслідок надмірного силового впливу з боку поліцейського під час затримання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА