11:51 21.07.2020

Чоловік, який захопив у Луцьку автобус, сам подзвонив до поліції і представився як "Максим Плохой"

3 хв читати

Чоловік, який у Луцьку у вівторок вранці з вибухівкою та зброєю захопив автобус з пасажирами, назвався "Максим Плохой", заявив заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"У Луцьку захоплено автобус із заручниками. У ньому перебуває приблизно 20 осіб. Злочинець заявив про те, що він озброєний і автобус замінований... Особа, яка захопила заручників, зателефонувало о 9:25 до поліції і представилася ім'ям "Максим Плохой", - повідомив Геращенко на сторінці у Facebook у вівторок.

Водночас три години тому на Youtube-каналі користувача "Максима Плохого" з'явилося відео з озброєним чоловіком, який імовірно захопив заручників у центрі Луцька. Він привітав усіх "із днем антисистеми" і додав "не обманюйте себе, святкуйте правду".

У правоохоронних органах агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що відео належить зловмисникові, який захопив автобус.

За словами співрозмовника агентства, правоохоронці намагаються вийти з ним на особистий контакт, він періодично знімає слухавку, але жодних конкретних вимог не висуває, а говорить лише загальні фрази про боротьбу з системою, анархію тощо.

За словами джерел із правоохоронних органів, попередньо є інформація про те, що чоловік, який взяв людей у заручники в Луцьку, "періодично стріляє і кинув із автобуса гранату".

Геращенко, у свою чергу, зазначив, що в мережі інтернет під авторством "Максима Плохого" розміщено книгу "Філософія Злочинця", що описує перебування автора у місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

"Мене 15 років виправляють, але я не виправився, а скоріше навпаки - я ще більше став тим, ким я є. Чому? Тому що я справляюся із самим собою і тому не виправляюся іншими. Тому що я не продаю себе страхом. Мене можна вбити, але це не виправить. Я - це завжди я, бо - я можу. Я можу, тому що є лише одне, чого я не можу - не бути Злочинцем. Я можу, тому що вирішую все сам і живу по-своєму. Я можу, тому що я Один. І я не боюся. Злочинець - це глибина, і не може не бути ним той, у кого вона є. Обличчя Бога - у дзеркалі...", - навів Геращенко на сторінці у Facebook уривок із книги чоловіка.

Він також наголосив, що правоохоронці роблять все необхідне для того, щоб ситуація завершилася звільненням заручників.

"Пріоритетом є діалог із особою, що захопила заручників", - додав він.

Луцькі інтернет-ЗМІ також повідомляють, що терорист оприлюднив свої вимоги у Twitter і вимагає, щоб глави судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записали і виклали в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі.

"Правда із вуст 24-х врятує життя сотень", - написав він.

Крім того, він заявив, що ще одна вибухівка прихована в іншому людному місці Луцька.

У розміщеному на сайті скані заяви терориста той повідомив, що з ним багато людей, автоматична зброя, гранати, дві бомби. Всі вибухнуть, якщо не буде виконано його вимогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА