17:29 21.07.2020

Луцький терорист кілька разів вистрілив по дрону і кинув з автобуса предмет, який вибухнув. Постраждалих немає - Геращенко

3 хв читати
Луцький терорист кілька разів вистрілив по дрону і кинув з автобуса предмет, який вибухнув. Постраждалих немає - Геращенко

Зловмисник, який утримує заручників в автобусі в Луцьку, кілька разів вистрілив по безпілотнику, який використовують співробітники Служби безпеки України, а потім викинув з автобуса предмет, який вибухнув, повідомив заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"На місці події співробітники СБУ використовують безпілотний літальний апарат. Зловмисник здійснив у його бік кілька пострілів, після чого з автобуса кинув невстановлений предмет, який вибухнув. Ніхто не постраждав", - сказав Геращенко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Як повідомлялося, вранці в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим", захопив рейсовий автобус приміського сполучення з близько 20 пасажирами, при собі він має вибухівку і зброю. За інформацією поліції, наразі постраждалих немає. Зараз введено поліцейську операцію "Заручник", а СБУ ввела план "Бумеранг". Автобус перебуває на Театральній площі. За словами зловмисника, ще один вибуховий пристрій розміщений в іншому місці і може бути приведений у дію дистанційно.

Пізніше стало відомо, що справжнє ім'я чоловіка - Кривош Максим Степанович, він офіційно проживає в Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я.

На Youtube-каналі певного користувача "Максима Плохого" з'явилося відео з озброєним чоловіком, який, імовірно, захопив заручників у центрі Луцька. Він привітав усіх "із днем антисистеми" і додав: "Не обманюйте себе, святкуйте правду".

За словами співрозмовника агентства "Інтерфакс-Україна", правоохоронці намагаються вийти з ним на особистий контакт, він періодично знімає трубку, але жодних конкретних вимог не висуває, а говорить лише загальні фрази про боротьбу з системою, анархію тощо. Попередньо є інформація про те, що чоловік, який узяв людей у заручники в Луцьку, "періодично стріляє і кинув з автобуса гранату".

Луцькі інтернет-ЗМІ повідомляють, що терорист оприлюднив свої вимоги у Twitter і вимагає, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков записали і виклали в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі.

Заступник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко зазначив, що в мережі інтернет розміщена книжка авторства Максима Плохого "Філософія злочинця", що описує перебування автора в місцях ув’язнення та його погляди на життя. Він також повідомив, що підозрюваним у захопленні заручників є Кривош Максим, народився 06.11.1975. Він уродженець с. Гай Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий, відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном близько 10 років у виправних установах за вчинення низки тяжких злочинів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що особисто тримає під контролем ситуацію із захопленням заручників у рейсовому автобусі в центрі Луцька, та запевняє, що робиться все, щоб ситуацію було врегульовано без жертв.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вилетів до Луцька для координації дій правоохоронців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА