18:45 21.07.2020

Офіс генпрокурора і НАБУ підписали зі Швейцарією меморандум про реалізацію проекту повернення активів

1 хв читати
Офіс генпрокурора і НАБУ підписали зі Швейцарією меморандум про реалізацію проекту повернення активів

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник і посол Швейцарії в Україні Клод Вільд підписали Меморандум про взаєморозуміння між Офісом генерального прокурора, НАБУ і Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва, у рамках якої впроваджуватимуть проект "Повернення активів та доброчесність державного сектору в Україні".

Як повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора, меморандум було підписано у вівторок у рамках державного візиту президента Швейцарії Симонетти Соммаруги в Україну. Основною метою проекту є підвищення ефективності застосування Офісом генпрокурора та НАБУ інструментів, методів для розслідування та кримінального переслідування кримінальних корупційних правопорушень, а також інших злочинів у фінансовій сфері.

"Переконана, що така співпраця приведе до великих досягнень уже за декілька років. Усі ми поділяємо спільну мету боротьби з корупцією, яка забирає у держави ресурси, необхідні для розвитку. У рамках нашого проекту ми зможемо удосконалити роботу правоохоронної системи, виробити ефективні механізми повернення викрадених активів, щоб їх інвестувати в майбутнє країни", - зазначила Венедіктова.

Для забезпечення координації проекту посольство Швейцарії в Україні, Офіс генпрокурора та НАБУ проводитимуть регулярні консультації.

Раніше, в червні 2020 року, під час зустрічі Венедіктової з Вільдом сторони обговорили проблемні питання повернення заморожених у Швейцарії активів, шляхи поліпшення співпраці в цьому напрямі, а також домовилися про підписання Меморандуму про партнерство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА