21:57 21.07.2020

У Луцьку звільнені 13 заручників, постраждалих немає - СБУ

2 хв читати
У Луцьку звільнені 13 заручників, постраждалих немає - СБУ

Співробітники Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки України (СБУ) спільно з Національною поліцією звільнили в Луцьку 13 заручників і затримали терориста, який їх утримував.

"Завдяки спланованій антитерористичних центром СБУ спецоперації "Бумеранг" правоохоронцям вдалося уникнути жертв серед мирного населення. Встановлено, що терористом є Максим Плохой, який пропагував екстремістські погляди. Зараз усі заручники звільнені, постраждалих немає", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в СБУ у вівторок.

Як повідомляється на сторінці СБУ в Facebook, глава СБУ Іван Баканов високо оцінив координацію всіх задіяних силових структур держави при звільненні заручників. "Дякую кожному співробітнику Центру "А" і Антитерористичного центру СБУ, всім правоохоронцям за оперативне реагування та взаємодію. Ваші професійні дії врятували 13 життів. Люди в безпеці і це - найголовніше", - сказав він.

Як повідомлялося, вранці в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим", захопив рейсовий автобус приміського сполучення з близько 20 пасажирами, при собі він має вибухівку і зброю. За інформацією поліції, наразі постраждалих немає. Зараз введено поліцейську операцію "Заручник", а СБУ ввела план "Бумеранг". Автобус перебуває на Театральній площі. За словами зловмисника, ще один вибуховий пристрій розміщений в іншому місці і може бути приведений у дію дистанційно.

Пізніше стало відомо, що справжнє ім'я чоловіка - Кривош Максим Степанович, він офіційно проживає в Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я.

На Youtube-каналі певного користувача "Максима Плохого" з'явилося відео з озброєним чоловіком, який, імовірно, захопив заручників у центрі Луцька. Він привітав усіх "із днем антисистеми" і додав: "Не обманюйте себе, святкуйте правду".

Заступник глави МВС Антон Геращенко зазначив, що в мережі інтернет розміщена книжка авторства Максима Плохого "Філософія злочинця", що описує перебування автора в місцях ув’язнення та його погляди на життя. Він також повідомив, що підозрюваним у захопленні заручників є Кривош Максим, народився 06.11.1975. Він уродженець с. Гай Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий, відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном близько 10 років у виправних установах за вчинення низки тяжких злочинів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що особисто тримає під контролем ситуацію із захопленням заручників у рейсовому автобусі в центрі Луцька, та запевняє, що робиться все, щоб ситуацію було врегульовано без жертв.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

СБУ відкрила справу за статтею "терористичний акт".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА