22:21 21.07.2020

Зеленський видалив пост, який вимагав терорист

2 хв читати
Зеленський видалив пост, який вимагав терорист

Президент України Володимир Зеленський видалив свій пост у соцмережі Facebook, розміщення якого вимагав луцький терорист.

Він зробив це відразу після звільнення заручників. На розміщеному раніше відео Зеленський вимовляв фразу "Фільм "Земляни". 2005 рік. Дивитися всім".

Заступник керівника Офісу Президента України Кирила Тимошенко, який перебуває в Луцьку, повідомив, що рішення опублікувати ролик глава держави прийняв після переговорів з терористом.

"Домовленість - президент провів переговори, відпустили трьох людей, після цього президент опублікував пост .... Була домовленість, довга розмова була, вийшли на це", - сказав Тимошенко журналістам у вівторок ввечері після того, як заручники вже були звільнені.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, зі свого боку, додав: "Президент Зеленський пішов на те, щоб люди були цілі".

Як повідомлялося, вранці в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим", захопив рейсовий автобус приміського сполучення з близько 20 пасажирами, при собі він має вибухівку і зброю. За інформацією поліції, наразі постраждалих немає. Зараз введено поліцейську операцію "Заручник", а СБУ ввела план "Бумеранг". Автобус перебуває на Театральній площі. За словами зловмисника, ще один вибуховий пристрій розміщений в іншому місці і може бути приведений у дію дистанційно.

Пізніше стало відомо, що справжнє ім'я чоловіка - Кривош Максим Степанович, він офіційно проживає в Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я.

На Youtube-каналі певного користувача "Максима Плохого" з'явилося відео з озброєним чоловіком, який, імовірно, захопив заручників у центрі Луцька. Він привітав усіх "із днем антисистеми" і додав: "Не обманюйте себе, святкуйте правду".

Заступник глави МВС Антон Геращенко зазначив, що в мережі інтернет розміщена книжка авторства Максима Плохого "Філософія злочинця", що описує перебування автора в місцях ув’язнення та його погляди на життя. Він також повідомив, що підозрюваним у захопленні заручників є Кривош Максим, народився 06.11.1975. Він уродженець с. Гай Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий, відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном близько 10 років у виправних установах за вчинення низки тяжких злочинів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що особисто тримає під контролем ситуацію із захопленням заручників у рейсовому автобусі в центрі Луцька, та запевняє, що робиться все, щоб ситуацію було врегульовано без жертв.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено відомості за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України.

СБУ відкрила справу за статтею "терористичний акт".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА