07:34 22.07.2020

У Києві планують встановити п'ять нових меморіальних дощок

1 хв читати
У Києві планують встановити п'ять нових меморіальних дощок

Комісія з питань встановлення пам'ятних знаків прийняла рішення про дозвіл на встановлення п'яти нових меморіальних дощок, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Зокрема, згідно з рішенням комісії, депутати підтримали звернення театрально-видовищного закладу культури "Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра" щодо встановлення меморіальної дошки на честь Едуарда Митницького на фасаді будівлі закладу на вул. Броварський, 25.

Також нова меморіальна дошка на честь відомого письменника і громадського діяча Миколи Левитського з'явиться на фасаді будівлі Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків на вул. Терещенківській, 17 (за умови отримання дозволу від Міністерства культури і інформаційної політики).

На фасаді будівлі школи I-III ступенів № 168 Оболонського району міста Києва на вул. Озерній, 2 встановлять меморіальну дошку на честь загиблого учасника антитерористичної операції Владислава Воробйова.

Встановлення меморіальної дошки на честь "кіборга" і народного героя України (посмертно) Івана Зубкова може з'явитися і у дворі 1 корпусу Національного університету "Києво-Могилянська академія" на вул. Григорія Сковороди, 2.

Крім того, комісія прийняла рішення щодо встановлення меморіальної дошки на честь українського композитора Леопольда Ященка на фасаді будинку, де він жив, просп. Голосіївському, 106/2.

У КМДА наголосили, що всі меморіальні дошки встановлять за позабюджетні кошти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА