08:21 22.07.2020

Мін'юст США обвинуватив двох китайських хакерів у спробах добути інформацію про розробки вакцини від коронавірусу

2 хв читати
Мін'юст США обвинуватив двох китайських хакерів у спробах добути інформацію про розробки вакцини від коронавірусу

Міністерство юстиції США пред'явило обвинувачення в крадіжці комерційних секретів і шахрайстві двом громадянам КНР, які, за версією слідства, намагалися отримати доступ до комп'ютерних мереж американських компаній, що працюють над вакциною від коронавірусу, повідомляє агентство Associated Press (AP).

Згідно з оприлюдненим висновком федеральних прокурорів США, хакери, які викрали в цілому конфіденційні відомості на суму в сотні мільйонів доларів, добували, зокрема, інформацію, яка могла б представляти цінність для уряду КНР.

"І Китай тепер зайняв місце в цьому ганебному клубі таких країн, як Росія, Іран і Північна Корея, які дають притулок кіберзлочинцям в обмін на роботу на ці держави; в даному випадку (їм дали притулок - ІФ), щоб вгамовувати жадібний голод Комуністичної партії Китаю щодо заробленої важкою працею інтелектуальної власності американських і некитайських компаній", - наводить агентство витримки із заяви помічника генерального прокурора з національної безпеки Джона Демерса.

Сторона обвинувачення стверджує, що хакери в січні вторглися в комп'ютерні мережі біотехнічної компанії зі штату Массачусетс, яка вела пошук потенційної вакцини від коронавірусу. Потім хакери обстежили на предмет уразливості мережі компанії в штаті Меріленд, яка опікувалася схожою науковою діяльністю.

Однак, уточнює AP, з обвинувального висновку неясно, чи змогли хакери отримати доступ до інформації, пов'язаної з розробкою вакцин.

США і деякі їхні західні союзники останнім часом обвинувачують Росію, Китай і Іран у хакерських атаках на відомства, які розробляють вакцину від коронавірусу. Так, лідер республіканців у Палаті представників американського Конгресу Кевін Маккарті планує у вівторок внести на розгляд законопроект, який передбачає покарання іноземних хакерів за спроби викрасти дані про дослідження вакцини від коронавірусу, повідомив портал Axios.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА