09:43 22.07.2020

У МВС вважають правильним відеозвернення Зеленського: інші дії могли призвести до неконтрольованої агресії луцького терориста

2 хв читати
У МВС вважають правильним відеозвернення Зеленського: інші дії могли призвести до неконтрольованої агресії луцького терориста

У Міністерстві внутрішніх справ вважають правильними дії президента України Володимира Зеленського з виконання вимог луцького терориста, який захопив вранці у вівторок рейсовий автобус із 13 заручниками, заявив заступник міністра МВС Антон Геращенко.

"Наразі триває багато дискусій, чи потрібно було президенту йти на його умови й розміщувати відеозвернення. Я можу сказати, що президент зробив усе правильно. Найцінніше, що у нас є, - це життя людей. Інші дії могли призвести до неконтрольованої агресії терориста", - сказав Геращенко в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Він зазначив, що особистість злочинця було встановлено за 15 хвилин. "Його особу було встановлено за 10-15 хвилин. Ми просто не оголошували це в ЗМІ, щоб він не знав, що ми знаємо, хто він насправді. Було знайдено його книгу, її аналізували психологи", - сказав заступник глави МВС.

За його словами, фахівці склали психологічний портрет терориста з псевдонімом Максим Плохой, тому від нього можна очікувати чого завгодно. Крім того, він мав при собі зброю і демонстрував її, стріляючи з вікон автобуса.

"Він мало не вбив нашого першого заступника начальника поліції Євгена Коваля. Тому ризикувати не можна було. Президент, зробивши таку заяву, зробив умови, щоб терорист здався", - зазначив Геращенко.

Як повідомлялося, вранці 21 липня в центрі Луцька чоловік, який назвався "Максимом Плохим" захопив рейсовий автобус приміського сполучення, при собі мав вибухівку та зброю. В автобусі перебували 13 осіб.

Справжнє ім'я терориста - Кривош Максим Степанович (1975 р.н.), він офіційно проживає у Дубні (Рівненська область), там перебуває його сім'я. Уродженець с. Гай, Оренбурзької області Російської Федерації. Раніше двічі судимий і відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном майже десять років у виправних закладах за скоєння низки тяжких злочинів

У мережі інтернет розміщено книгу автора "Максима Плохого", що описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя.

Увечері всіх заручників - 13 осіб було звільнено, терориста затримано. Також у Харкові було затримано його ймовірного спільника. Цьому передувала розмова з Кривошем президента України Володимира Зеленського, розміщення у соцмережах відеозвернення глави держави про необхідність перегляду документального фільму (цього вимагав зловмисник). Відразу після звільнення заручників відеозвернення було видалено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА