12:46 22.07.2020

Підпал техніки, задіяної на будівництві нової дороги в Харкові, є спробою зашкодити діловому іміджу міста - заява

4 хв читати
Підпал техніки, задіяної на будівництві нової дороги в Харкові, є спробою зашкодити діловому іміджу міста - заява

У Харкові, вранці в середу, 22 липня, на будівельному майданчику нової дороги в районі станції метро "Київська" була спроба підпалу будівельної техніки, в мерії це розцінюють як спробу зашкодити діловому іміджу міста.

"Ранковий підпал - це спроба похитнути імідж Харкова як надійного ділового партнера, що підтверджено численними міжнародними рейтингами і співпрацею міста з такими авторитетними організаціями, як Світовий банк, Європейський інвестиційний банк і багатьма іншими", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті Харківської міськради.

За інформацією авторів заяви, близько 3:50 невідомі кинули через паркан кілька пляшок із запальною сумішшю, внаслідок чого загорілися три вантажівки. Охорона змогла швидко погасити вогонь, але техніка суттєво постраждала.

"Зараз на місці події працює поліція, а ті машини, які обійшов вогонь, продовжують будувати необхідну Харкову дорогу. Роботи не припинені", - йдеться в заяві.

Автори документа звинувачують у підпалі народного депутата Олександра Фельдмана, засновника та почесного президента ПАТ "Концерн АВЕК та Ко", до структури активів якого входить ТЦ "Барабашово", який нещодавно заявив про намір балотуватися на посаду міського голови Харкова.

"Ми розуміємо, що за сьогоднішньою спробою підпалу стоїть саме Фельдман і Ко. Ми це доведемо усіма наявними в нашому розпорядженні законними способами. Фельдман і Ко - безпринципні ділки, які чужими руками тих, хто кинув пляшки із запальною сумішшю, фактично оголосили війну місту і інтересам харків'ян", - йдеться в заяві.

Її автори закликають поліцію провести швидке та всебічне розслідування як ранкового підпалу, так і інших інцидентів, пов'язаних з опонентами Фельдмана.

"Ми звертаємося до органів правопорядку якомога швидше і ретельніше провести розслідування цього інциденту. Також просимо поліцію розглянути всі заяви про підпали машин опонентів Олександра Фельдмана, які працюють на ринку "Барабашово". Ви напевно побачите в цих підпалах систему", - йдеться в заяві.

На закінчення автори документа стверджують, що дорога буде побудована попри все.

Як повідомлялося, 20 липня в Харкові розпочалося будівництво нової дороги, яка з'єднає Салтівку (найбільший спальний район міста) з центром. Підрядником будівництва обрано компанію Black Sea Consortium (Туреччина). Її материнська група компаній Makyol була заснована в 1965 році. Місцевим стратегічним партнером Makyol в Україні є група DCH Олександра Ярославського.

Роботам спробували завадити противники будівництв, які заблокували техніку, встановили два намети і викликали поліцію, оскільки, на їхню думку, роботи відбуваються без необхідних дозволів і шкодять екології. Того самого дня за скаргою підрядника і міської влади поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності) Кримінального кодексу України.

Це не перший конфлікт через будівництво нової дороги.

Як повідомлялося, 27 лютого біля арки на в'їзді до ТЦ "Барабашово" сталися сутички між підприємцями, що виступають проти будівництва, і групою людей у камуфляжі, які забезпечували демонтаж арки. Учасники конфлікту використали сльозогінний газ, піротехніку та зброю, а також підпалили арку. Унаслідок використання газу постраждали шість осіб, зокрема керівник територіального відділення поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) КК України. Поліція повідомила про підозру 56 учасникам сутички.

Раніше, 5 вересня 2019 року міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що муніципальна влада розглядає можливість будівництва нової дороги, яка з'єднає Салтівку з центром міста.

16 жовтня 2019 року Харківська міськрада затвердила будівництво цієї дороги, незважаючи на протест підприємців з ТЦ "Барабашово", що пікетували сесію та чиї торговельні павільйони будуть "відселені" у зв'язку з будівництвом дороги. "За" проголосував 51 депутат, "проти" - 4.

Кернес назвав акцію підприємців проплаченою, а їхні дії - "проявом агресії непатріотизму стосовно міста".

Він також нагадав, що будівництво дороги планувалося давно, і пообіцяв, що підприємці, яких доведеться "відселити" з місця майбутнього будівництва, зможуть укласти договори з КП "Міський торговий ринок" й отримати місця на його території.

Ця дорога була передбачена генеральним планом 1953, 1986, 2004 та 2013 років. Коли землю передавали в оренду концерну "АВЕК", його попереджали, що це для тимчасового розміщення торговельних павільйонів або автостоянок... КП "Міський торговий ринок" буде виділено гроші для будівництва малих архітектурних форм і здачі їх в оренду підприємцям", - сказав Кернес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА