16:55 22.07.2020

Держдеп США оголосив винагороду по $1 млн за кожного з двох українських хакерів

2 хв читати
Держдеп США оголосив винагороду по $1 млн за кожного з двох українських хакерів

Державний департамент США пропонує $1 млн винагороди за інформацію, яка допоможе заарештувати двох громадян України, яких розшукують за кіберзлочинність.

"Сьогодні Державний департамент США оголошує винагороду в розмірі до $1 млн (за кожного розшукуваного) за інформацію, що допоможе заарештувати та/або засудити громадян України Артема В'ячеславовича Радченка та Олександра Віталійовича Єременка за їхню участь у транснаціональній організованій злочинності, зокрема у кіберзлочинах", - йдеться в заяві для преси держсекретаря США Майка Помпео, оприлюдненій у середу на сторінці посольства США в Україні в соцмережі Facebook.

У заяві зазначено, що в січні 2020 року в результаті розслідування, проведеного Секретною службою США, було висунуто обвинувачення проти Радченка та Єременка за 16 статтями, зокрема в змові для вчинення шахрайства з цінними паперами, електронному шахрайстві і кібершахрайстві. Обвинувачення стверджує, що Радченко та Єременко зламали електронну систему збирання, аналізу та пошуку даних (EDGAR) Комісії з цінних паперів і бірж США і викрали тисячі конфіденційних файлів, які потім незаконно продали, щоб отримати прибуток. Комісія з цінних паперів і бірж США також подала позов, висунувши обвинувачення проти Єременка та інших фізичних і юридичних осіб.

"Це оголошення про винагороду зроблено в рамках програми TOCRP, за якою, разом з програмою Державного департаменту США з винагород за надання інформації про міжнародну наркоторгівлю, до відповідальності було притягнуто понад 75 транснаціональних злочинців з моменту започаткування цих програм у 1986 році. Державний департамент США виплатив понад $130 млн винагород за інформацію, що привела до зазначених арештів", - йдеться в повідомленні.

Бюро Державного департаменту США з міжнародних питань у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків і правоохоронних питань керує цими програмами винагород у тісній координації з Секретною службою США (USSS), Управлінням боротьби з наркотиками (DEA), Федеральним бюро розслідувань (FBI), Міграційною та митною правоохоронною службою США й іншими урядовими агентствами США.

"Ці дії демонструють прихильність Державного департаменту США підтримувати зусилля правоохоронних органів і загальнодержавний підхід до боротьби з транснаціональною організованою злочинністю", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА