19:05 22.07.2020

Загиблий військовослужбовець, якого російські найманці передали 21 липня, виявився українським сержантом

2 хв читати
Загиблий військовослужбовець, якого російські найманці передали 21 липня, виявився українським сержантом

Після проведеної процедури впізнання і судово-медичної експертизи тіла, яке 21 липня російські найманці передали на підконтрольну уряду України територію, було встановлено, що це - сержант Ярослав Журавель, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил.

Згідно з повідомленням на сторінці штабу ООС у Facebook, загиблого воїна вважали пораненим під час обстрілу з боку російських найманців 13 липня евакуаційної групи поблизу населеного пункту Зайцевого (Донецька область).

"Церемонія вшанування та прощання із героєм відбудеться завтра, 23 липня, об 11:00 у селі Андріївка, Верхньодніпровського району, Дніпропетровської області", - йдеться у повідомленні.

В ООС наголосили, що за свої злочини ворог понесе заслужене покарання.

Як повідомлялося, 13 липня російські найманці обстріляли групу українських військових, які проводили евакуацію тіла бійця ЗСУ в районі смт Зайцевого. Унаслідок ворожого вогню військовий медик загинув, один військовослужбовець дістав поранення, ще один - бойове травмування.

Тіла загиблих і поранений військовослужбовець залишилися на місці обстрілу. Було розпочато переговори з СММ ОБСЄ про їх евакуацію. 15 липня тіло військовослужбовця, який загинув 13 липня біля Зайцевого, було повернуто з тимчасово окупованої території.

Пізніше стало відомо, що військовий медик, який загинув на Донбасі, був громадянином Естонії.

17 липня з тимчасово окупованої території України на Донбасі російські найманці передали Україні неідентифіковане тіло, однак підтверджень того, що це - військовий медик, який загинув 13 липня біля Зайцевого, на той момент не було, тому воно було направлено на ДНК-експертизу.

Того самого дня міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу підтвердив, що у понеділок унаслідок військових дій на Донбасі загинув громадянин Естонії. Він приїхав до Естонії у 2006 році як стипендіат у рамках проекту і мав статус біженця, а у 2016 році отримав громадянство Естонії у порядку натуралізації, відмовившись від білоруського громадянства.

Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, представниками непередбачених законом збройних формувань РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА