19:15 22.07.2020

Прокуратура ФРН затримала трьох колишніх топ-менеджерів Wirecard

2 хв читати
Прокуратура ФРН затримала трьох колишніх топ-менеджерів Wirecard

Прокуратура Мюнхена видала ордер на арешт колишнього голови правління компанії Wirecard Маркуса Брауна, повідомило відомство в середу, також, за даними таблоїду Bild, разом із Брауном затримані ще два колишні керівники компанії.

"Обвинувачений доктор Браун ще вчора ввечері з'явився в прокуратуру. Сьогодні протягом дня він постане перед суддею, яка прийме рішення щодо тривалості арешту", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Слідство вважає, що разом з іншими підозрюваними Браун шляхом махінацій і підставних осіб фіктивно збільшив суму балансу компанії так, щоб зробити її більш привабливою для інвесторів і клієнтів. Зокрема, керівництво компанії повідомляло про те, що на рахунках двох філіппінських банків лежать активи сумою понад 1,9 млрд євро, що не відповідало дійсності.

Тепер прокуратура підозрює затриманих у маніпуляціях на ринку і багаторазовому порушенні торгового законодавства ФРН.

Компанія Wirecard, яка опікується банківськими операціями, була заснована в 1999 році як стартап. У червні 2020 року компанія нібито провела операції на суму в 1,9 млрд євро, а через кілька днів після цього оголосила про банкрутство. У минулий понеділок газета Handelsblatt повідомила, що колишній топ-менеджер компанії, громадянин Австрії Ян Марсалек нібито може перебувати в Росії. Як стверджує видання, Марсалек знайшов притулок на заході Москви під наглядом ГРУ, перед цим він перевів істотні суми у біткоіни з Дубая в Росію.

Раніше журнал Spiegel у співпраці з платформою журналістських розслідувань Bellingcat повідомив, що Марсалек втік до Білорусі. Передбачається, що 18 червня з Клагенфурта в Австрії Марсалек через Таллінн відправився до Мінська, але через конфлікт між російським керівництвом і президентом Білорусі Олександром Лукашенком для ГРУ було занадто ризиковано залишати Марсалека в сусідній країні, стверджує газета.

За даними видання, Марсалек за останні 10 років побував у Росії понад 60 разів, використовуючи при цьому фальшиві паспорти. У понеділок представник МЗС ФРН Крістофер Бургер не зміг по суті прокоментувати цю інформацію в ЗМІ.

Разом із тим 20 липня джерело в силових структурах заявило "Інтерфаксу", що Марсалек не перетинав державний кордон РФ у пунктах пропуску.

"Державний кордон Росії в міжнародному пункті пропуску він не перетинав", - сказав співрозмовник агентства, коментуючи повідомлення німецьких ЗМІ про те, що Марсалек нині перебуває в підмосковному приватному будинку під контролем російських спецслужб.

Джерело сказало також, що російська влада Марсалека не переслідує.

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Кремль не має інформації про те, що Марсалек нібито перебуває в РФ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА