19:23 22.07.2020

П'ятьом учасникам НЗФ РФ, які розстріляли генерал-майора Радієвського та інших нацгвардійців при звільненні Лисичанська, повідомлено про підозру

2 хв читати
П'ятьом учасникам НЗФ РФ, які розстріляли генерал-майора Радієвського та інших нацгвардійців при звільненні Лисичанська, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області у кримінальному провадженні за фактом бойових дій під час окупації міста Лисичанська ідентифіковано учасників незаконних збройних формувань РФ, які обстріляли групу військовослужбовців під керівництвом полковника, посмертно генерал-майора Національної гвардії України Олександра Радієвського.

"Прокурори спільно зі слідчими СБУ зібрали достатньо доказів на підтвердження причетності до вчинення злочину двох громадян Російської Федерації та трьох місцевих мешканців", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

За версією слідства, 23 липня 2014 року учасники незаконних збройних підрозділів "Восток-13" і "Сибір" утворили засідку на підступах до міста. Під час наступальної операції підрозділів Нацгвардії України при звільненні Лисичанська учасники НЗФ РФ розпочали атаку із застосуванням снайперської, стрілецької та автоматичної зброї.

У бойовому зіткненні від кулі снайпера в голову Радієвський загинув, ще троє військовослужбовців Національної гвардії України дістали смертельні тілесні ушкодження, 11 нацгвардійців під час обстрілу поранено.

24 липня 2014 року Лисичанськ було звільнено від контрольованих Російською Федерацією незаконних збройних формувань.

"П’ятьом особам повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 5 ст. 260, ч. 3 ст. 110 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Наразі досудове розслідування, яке здійснюють слідчі третього управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, триває. Встановлюються інші учасники незаконних збройних формувань Російської Федерації.

"Зазначимо, Олександр Радієвський брав участь у звільненні Миколаївки, Семенівки, Слов'янська, Сєвєродонецька. Указом президента України за особисту мужність і самовіддачу нагороджений орденом "За мужність" III ступеня", - додали в облпрокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА